kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kelepçeli çıktı... Tuğba Özay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne elini kolunu sallayarak geldi. Sağlık kontrolüne götürülürken kelepçelenen mankenin üzüntüsü yüzünden okunuyordu.

Tuğba Özay'a beşinci olayda kelepçe takıldı

Önder ŞUŞOĞLU MERKEZ
Geçmişte dört adli olaya karışan; Kürşat Yılmaz'la gözaltına alınıp, polise hakaretle suçlanan Tuğba Özay'ın beşinci vakası, kelepçeyle bitti. Akmerkez'deki silahlı çatışma için gözaltına alınan Özay'a, polis kelepçe taktı..
Sevgilisi Akın Büyükoğlu'ndan ayrılabilmek için "Susurluk Davası" sanıklarından Yaşar Öz'ün adamı Abdülcabbar Kibaroğlu'ndan yardım isteyen ve Akmerkez'de yaşanan silahlı çatışma sonrası hakkında arama kararı çıkarılan Tuğba Özay, Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Özay gazetecilere, "Kendi isteğimle teslim oldum" dedi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren ünlü manken daha sonra, sağlık kontrolü için elleri kelepçeli olarak polikliniğe götürüldü. Özay, kelepçeyi gizlemeye çalıştı.

İKİ GÜN EK GÖZALTI SÜRESİ
İfadesinde Akın Büyükoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini söyleyen ve Abdülcabbar Kibaroğlu'ndan yardım istediğini kabul eden Özay'ın "Fakat böyle olacağı hiç aklıma gelmemişti. Suçsuzum" dediği öğrenildi. Tuğba Özay için iki gün ek gözaltı süresi alındı. Büyükoğlu ise hâlâ bulunamadı. Operasyon kapsamında eski emniyet mensubu M.C.'nin de gözaltına alındı. Sunuculuk ve dizi oyunculuğu dışında sıra dışı ilişkileriyle de gündeme gelen Özay, daha önce dört ayrı adli olaya karışmıştı. Fakat ünlü manken, karıştığı beşinci olayda kelepçelendi. Özay'ı kelepçelenmeye götüren süreç şöyle: Ünlü manken, Eylül 2004'te Bodrum Gümbet'de düzenlenen bir operasyon sırasında yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürşat Yılmaz ile gözaltına alındı. Yılmaz, Mayıs 2005'te Endüstri Holding'e yönelik operasyon kapsamında arandığı sırada ise yine Tuğba Özay'ın evinde yakalandı. Özay'ın o dönemde Yılmaz'ın Ankara'daki bir adamına telefonda söylediği "Hepinizi mermi manyağı yaparım" sözü hafızalara kazındı. Magazin sayfalarının yanı sıra adli haberlere de konu olan Özay, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli polis memurlarına hakaret ettiği gerekçesiyle de üç ay hapis ve 346 milyon lira ağır para cezasına çarptırıldı. Tuğba Özay, kendisinden manken Çağlı Sıkel için ayrılan Ritz Carlton Oteli'nin sahibi Süzer ailesinin genç üyesi Baran Süzer'i de tehdit etmişti. Süzer'in cep telefonuna "O kadınla birlikte görürsem, kafanızı kırarım. İkinizin olduğu yerde her türlü rahatsızlığı yapar, huzurunuzu kaçırırım. Senin de onun da ağzına..." şeklinde ağır hakaret içeren mesajlar geçmişti.

AĞLAYARAK İFADE VERDİ
Tuğba Özay emniyetteki ifadesini gözyaşları içinde verdi. Sürekli ağlayan ünlü mankenin gün boyunca hiç yemek yemediği öğrenildi. Azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanması beklenen Tuğba Özay, yarın gözaltındaki diğer kişilerle birlikte adliyeye sevkedilecek.
Haberin fotoğrafları