kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa kebapçı-rapçi Türkü konuşuyor VİDEO

Yeni Haber
Avrupa, müzik dünyası dört yıl önce Fransa'da yerleşen ve sıradan bir kebap restoranında satış yaparken gelen müşterilerine rap yapan güneydoğulu Yılmaz Karaman'ı konuşuyor. Karaman, müşterileri arasında yer alan bir kayıt şirketi çalışanları tarafından keşfedildi. Klibi internette izlenme rekorları kıran ve Lil'Maaz takma adı kullanan Karaman, müzik devi EMI ile kontrat imzaladı.

Lil'Maaz'ın Video Klibi'ni izlemek için tıklayınız

İngiltere ve Fransa, dört yıl önce tek kelime Fransızca bilmediği halde bu ülkeye giden ancak şimdi ülkenin rap kralı haline gelmeye başlayan Türk gencini müzik gündeminde.

Bir Kebap restoranında çalışmaya başlayan Karaman, restorana gelen müşterilerine domates ya da mayonez isteyip istemediklerini belirli bir ritimle sormaya başladı. Karaman'ın müşterilerinden biri yakınlardaki bir kayıt stüdyosunun çalışanları çıkınca, Yılmaz Karaman da "keşfedilmiş" oldu.

KLİBİ İNTERNETTE İZLENME REKORLARI KIRIYOR

Mange du Kebab (Kebap Ye) isimli bir şarkı yapan ve şarkıya arkadaşlarının yardımıyla bir de klip çeken Karaman, bir anda internette ünle olan Türklerin arasına girdi. Lil'Maaz takma adını Karaman'ın klibi bir ayda 600 bin kişi tarafından izlendi. Yılmaz Karaman www.mangedukebab.com adresindeki internet sitesi de on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Yılmaz Karaman'ın, çalıştığı "Diyar Restoran'da" çekilen klipte, nasıl kebap yaptığını anlatan Karaman'ın, bir sahnede elinde süpürge sapıyla domuz kılığında birini kovalaması dikkat çekti.

İNGİLTERE'NİN İKİ BÜYÜK GAZETESİNE HABER OLDU

Türk gencinin bu başarısı uluslararası basının da dikkatini çekti. İngiltere'nin en saygın gazetelerinden Independent, 27 yaşındaki Türk genci Karaman'ın yaptığı şarkının, Fransa'daki en sıcak single olduğunu yazdı.

Karaman'ın sekizi erkek ve iki kız kardeşi olduğunu dikkat çeken gazete ailesinin, dört yıl önce tek kelime Fransızca bilmeden bu ülkeye gelen oğullarının şimdi Fransızca bir şarkı yapmasından gurur duyduklarını yazdı.
Haberde, Karaman'ın patronun da bu durumdan memnun olduğunu çünkü genç rapçinin hayranlarının kendisini görmek için çalıştığı dükkanına geldikleri vurgulandı. Haberde ayrıca ikinci bir şarkının da yolda olduğu ifade edildi.

Bir başka büyük İngiliz gazetesi olan Daily Telegraph ise Karaman'ın, dünyaca ünlü müzik şirketi EMI ile kontrat imzaladığını duyurdu. Haberde Lil'Maaz ismini kullanan Yılmaz Karaman'ın "Amacım insanları gülümsetmek" dediği vurgulandı.

(ANKA)