kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avustralya seçimlerine 'Youtube Düellosu' damga vurdu

Yeni Haber
Avustralya'da yaklaşan başbakanlık seçimlerinde başarılı olmak isteyen adaylar, dünyanın en çok tıklanan video paylaşım sitesi YotuTube üzerinde sürdürdükleri yarışla gençlerin oylarını kapmak istiyor.

Avustralyalıların cevap olarak politikacılarla dalga geçtikleri videolar yayınlaması ise seçimlere 3 ay kala başbakan adaylarınını işinin hiç de kolay olmadığını gösterdi.

Avustralya Başbakanı John Howard'ın YouTube üzerinde yayınladığı son videoda, okulu bitiren gençlerin en az 1 yıl orduya katılmalarının tavsiye edilmesi, özellikle öğrencileri ayağı kaldırdı.

Howard'ın açıklamasından birkaç saat sonra, başbakanın tavsiyesine cevap niteliği taşıyan yüzlerce hicivli video YouTube'da yerini buldu. Kendisine 'Travturner' adını veren bir kullanıcı, yayınladığı videoda "Milyarlarca dolar paranın bir yalan üzerine aktığı Irak'ta savaşmak yerine, çalışmaya ve üniversitede okumak için para biriktirmem gerek. Bizlerden medet umduysan, çok çaresiz olmalısın Jonny" şeklinde ifadelere yer verdi.

Önümüzdeki Kasım ayında yapılacak seçimlere, daha önce yapılan 4 seçimi de kazanmanın avantajıyla hazırlanan 68 yaşındaki John Howard, yaşının ilerlemesi nedeniyle ülke genelinde şiddetli eleştirilerin odağı oluyor. Bu eleştirilerin YouTube'da yansıması, diğer adayların şansını biraz daha arttırıyor.

Başbakan Howard, "İklim değişikliği" konusunda daha önce You Tube'da bir video yayınlamış, muhaliflerin ve genç kullanıcıların bıraktıkları yorumlar nedeniyle girişim bir fiyaskoya dönüşmüştü. "Senden başka Usame bin Ladin'e bile oy verebilirim", "Hayatımızdan defol seni yaşlı fosil" şeklinde alaylı yorum ve videolarla karşılaşan Howard'ın seçimlerde gençlerden ne kadar oy alabileceği merakla bekleniyor.

ABD'de önümüzdeki yıl yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokrat partiden aday olmak için yarışan Hillary Clinton ve Barrack Obama'nın YouTube üzerinde tartışmasını örnek alan muhalefet lideri Kevin Rudd da gençlerin ilgisini çekebilecek videolarla Howard'ın seçimlerde rakibi olmaya hazırlanıyor.

CHA