kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan, Gül'ün Köşk adaylığını MYK'ya sordu

Ergun AKSOY ANKARA
Başbakan, "Merkez Yürütme Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve grup yönetiminde kimleri görmek istersiniz" yazılı kâğıtlarla yoklama yaptı..
AK Parti'de TBMM Başkanlığı için Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın ismi üzerinde uzlaşılırken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili farklı görüşler ortaya çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan dışında 14 kişinden oluşan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK), 10 üye Gül'ün adaylığını desteklerken, 4 üye Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinde durumunda gerilim yaşanabileceğine dikkat çektiler.

YOKLAMA KÂĞIDI
Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında, ilk gündem maddesini TBMM Başkanı'nın kim olacağı oluşturdu. Erdoğan, üyelere, üzerinde, "TBMM Başkanlığı ve grup yönetiminde kimleri görmek istersiniz" yazılı kâğıtlar dağıttı. Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Vecdi Gönül ve Ertuğrul Günay'ın isimleri tartışmaya açıldı. Adalet Komisyonu Başkanı Toptan'ın ismi üzerinde uzlaşma sağlanırken, "Toptan'a CHP de oy verir. Ayrıca Adalet Komisyonu Başkanlığı döneminde de partililerin dışındaki vekiller tarafından da takdir edilen bir isim olmuştur" görüşü benimsendi.

TOP GÜL'DE
MYK'da Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağı da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan dışında 14 kişiden oluşan MYK'da 10 üye Gül'e açık destek vererek, "Adaylık hakkı. Halkın isteği de bu yönde" görüşünde birleşti. 4 üye ise "Gül aday olmasın" dememelerine karşın, cumhurbaşkanı olduktan sonra devletin bazı kurumlarıyla ortaya çıkabilecek gerilimin dikkate alınmasını istediler. Erdoğan ise, bu görüşlere ilişkin yorum yapmazken, sadece not almakla yetindi.