kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli'den "inatlaşmayın" mesajı

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup toplantısında AKP'ye seslenerek, Cumhurbaşkanı seçimlerinde "inatlaşmayın" dedi. Cumhurbaşkanı adayı için kriterler ortaya koyan Bahçeli, "Gül'e hayır" mesajı verdi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye seslenerek, Cumhurbaşkanı seçimlerinde "inatlaşmayın, aksi takdirde büyük bunalım yaşanabilir" dedi. Cumhurbaşkanı adayı için kriterler ortaya koyan Bahçeli, Gül'e hayır mesajı verdi. Bahçeli konuşmasında AKP'nin geçmiş tutumunu sürdürmesi ve inat ile iddilaşmaya girmesi halinde, yeni bir kriz doğacağını bildirdi.

Partisinin TBMM Grubunda konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurul'da hazır olacaklarını ancak oylarının rengini daha sonra vereceklerini belirtti. Konuşmasında, Cumhurbaşkanı seçiminde, Genel Kurul salonuna girerek, sorumluluklarını yerine getireceklerini ancak, oylarının rengini ise daha sonra vereceklerinin altını çizen Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı profilini de maddelerle şöyle sıraladı;

"Türkiye'nin bütünlüğünü ve Türk devletinin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde tereddüt bırakmayacak bir fikri maziye,
Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini özümsemiş, geçmişinde Cumhuriyetin temel değerlerine samimiyet ve sadakati hakkında kuşku bırakmayacak bir milli duruşa, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, millet olma hasletlerini ve yüksek kültürünü benimseme konusunda mutlak güvenilecek ilkeli, berrak ve açık bir düşünce yapısına, Dürüst, şüphesiz ve manevi değerlere saygılı hüviyeti tebarüz etmiş, demokrasinin ilkeleri konusunda tam duyarlılık ve kararlılığa sahip bir şahsiyet olmalıdır."

"Cumhurbaşkanının geniş bir diyalog yelpazesi ile ve mutlaka ortak bir anlayış, işbirliği sonucu seçilmelidir" diye Bahçeli, aksi takdirde büyük bir bunalım çıkabileceği görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı seçimde "hayali düşmanlar yaratarak, ağlayarak, sızlayarak mağduriyet durumu oluşturarak istismar edilecek bir konunun kalmadığını söyleyen Bahçeli, "Bu andan itibaren bu konudaki bütün sorumluluk iktidar partisine geçmiş bulunmaktadır. AKP'nin üreteceği bir mazeret kacacağı bir sığınak kalmamıştır. Bizim Cumuhrbaşkanılığı konusundaki öteden beri savunduğumuz temel yaklaşım Cumhurbaşkanın kim olacağından önce nasıl birinin Cumuhrbaşkanı seçileceğine yönelik yöntem ve ilkeler üzerine bir çağrıydı. Cumhurbaşkanlığı makamı partilerin küçük hesaplarının ve siyasi ihtiraslarının değil, demokratik kültür ve siyasi ahlakının öne çıkmasına neden olacak bir uzlaşmanın temsil yeri olmalıdır"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiyenin sorunları çözüm beklerken kısır bir ihtiras uğruna inatlaşmanın devamının devletimizin saygınlığına milletimizin vakarına demokramizin de hayrına olmayacağına artık herkes tarafından anlaşılmış olmalıdır".

BUNALIM KAYGISI

Bahçeli, AKP'nin seçimler öncesindeki tutumunu sürdürmesi halinde ve "inatlaşmaya gitmesi halinde" büyük bir siyasi bunalım olacağını söyledi ve bunun tüm sorumlusunun AKP'de olacağını bildirdi. Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler yeni dönemde inatlaşma ve iddialaşmaların sürmesi halinde Cumuhurbaşkanı seçiminde muhtemel bunalımın farkındayız. Türkiye'yi ve dünyayı sadece kendi pencerelerinden görmeyi alışkanlık haline getirmelerin de farkına varmış olmasını umuyoruz. AKP'nin seçimden elde ettiği sonuçu sürdürdüğü inat ve cepheleşme politikalarının siyasi bir onayı olarak algılaması halinde ülkemizin yeni bir krize karşılaşması kaçınılmaz olacaktır."

(ANKA)