kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'ta arbede

Yeni Haber
Beşiktaş Halk Pazarı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Önceden haber verilmesine rağmen tezgahları boşaltmayan esnaf ile yıkım ekipleri arasında arbede yaşandı. Polis, yıkım ekiplerine tepki gösteren bir kişiyi gözaltına aldı.

23 yıllık Beşiktaş Halk Pazarı'nın yıkım kararını yerine getirmek üzere, zabıta ve belediye ekipleri saat 06:00'da yıkımın olacağı yere geldi. Yıkımın daha önceden haber verilmesine rağmen bazı esnafın tezgahlarını boşaltmadığı görüldü. Zabıta ekipleri, tezgahtaki malları kamyona yükledikten sonra iş makinesiyle tezgahlar yıkıldı. Halk pazarında tezgahı olan vatandaşlar ise belediyeye tepki gösterdi. Yıkım ekipleriyle esnaf arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, yıkıma tepki gösteren bir kişiyi gözaltına aldı. Yıkım sırasında çevik kuvvet polisi de çevrede güvenlik önlemi aldı. Tezgahların boşaltılmasının ardından tezgahların tamamı yıkıldı.

Tezgahları yıkılan esnaflar, kendilerine başka yer gösterilmediğini belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Belediye yetkilileri ise yıkımın bir yıl öncesinden esnafa tebliğ edildiğini kaydetti.

CHA