kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beş yıldızlı hastane yardım bekliyor

Sevdican GÜNEŞ
PTT'den devralınarak hizmete sokulan Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin 200 yataklı yeni bölümü, bütçe yetersizliği nedeniyle tam kapasitede çalışamıyor..
Anadolu yakasının en büyük hastanelerinden Sağlık Bakanlığı'na bağlı Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha iyi hizmet verebilmek için özel hastanelerle yarış içinde. PTT'den 2004 yılında Sağlık Bakanlığı'na geçen ve yeni bir görünüme kavuşan hastanenin 200 yataklı monobloku hastalara daha iyi sağlık hizmeti verebilmek amacıyla bir yıl gibi kısa bir sürede yenilendi. Hastanenin başhekimi Op. Dr. Kemal Memişoğlu, "Eksiklerimizi tamamlamak için hayırseverlerin ilgisini bekliyoruz. Hayırseverlerin yardımıyla hastane 5 yıldızlı konuma getirilebilir. Türk halkı bu hastanede özel hastane standartlarında hizmet alabilir. 100'ü tek 80'i çift kişilik odalar yaptık. Her odaya banyo, tuvalet ve merkezi klima yerleştirdik. Şimdi sıra hayırseverlerde" dedi.

AĞUSTOS'TA AÇILIYOR
PTT'den 3.5 trilyon TL zararla aldığı hastane bütçesini bu yıl 4.5 trilyon TL kâra çevirdiklerini belirten Memişoğlu, hastanenin Ağustos'ta hizmete gireceğini açıkladı. Hastanenin aynı zamanda olası bir depremde Anadolu yakasında kriz noktası olarak seçildiğini kaydeden Memişoğlu, "Konumu, zemini ve alanı itibariyle İçerenköy ve Kadıköy'de yaşayan vatandaşlar için her zaman stratejik bir hastaneyiz. Hastane ne kadar donanımlı olursa, ihtiyaç anında o kadar fazla kişi maksimum düzeyde faydalanabilir" dedi.
Haberin fotoğrafları