kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyada neler konuşuluyor?

Yeni Haber
LONDRA - Financial Times: "Bağdat, Kerkük'teki referandum için seçmen listesini hazırlayamadı." The Financial Times, Irak hükümetinin Kerkük'ün kaderini belirleyecek referandum için seçmen listesini hazırlayamadığını yazdı. Gazete, milli birlik hükümeti kurulmadan önce Şii ve Kürt grupların Kerkük ve Irak'ın kuzeytindeki "diğer tartışmalı bölgelerin" nüfus sayımının bugün tamamlanması üzerinde anlaştığını hatırlattı.

KABİL - Güney Doğu Asya Ülkeleri Taliban'dan rehineleri serbest bırakmasını istedi. Filipinler'in başkenti Manila'da bir araya gelen Güney Doğu Asya Ülkeleri (ASEAN) bünyesindeki Japonya, Güney Kore, Çin, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda başta olmak üzere 16 ülkenin dışişleri bakanı, öldürülen iki rehinenin yakınları için başsağlığı diledi.

LONDRA - Soykırım iddiasına destek veren İngiliz vekilden geri adım. Muhafazakar Parti Sözcüsü ve muhtemel bir Muhafazakar Parti hükümetinin Adalet Bakanı David Burrowes'in, aynı partiden Robert Spink tarafından İngiltere Parlamentosu'nda imzaya açılan Ermeni iddialarını destekler içerikteki bir dilekçeye imza atmasından sonra gösterilen tepkiler üzerine, sözkonusu milletvekili imzasını geri çekmek zorunda kaldı.

İSLAMABAD - Pakistan'da yaşanan çatışmalarda can kaybı 12'ye yükseldi.Pakistan'nın sorunlu bölgelerinden Kuzey Veziristan'da, askeri güçlerin helikopterlerle sürdürdüğü operasyonlarda 12 hükümet karşıtı eylemci öldü. Pakistan'da, başkent İslamabad'da bu ayın başlarında düzenlenen ve 100'den fazla Taliban yanlısı eylemcinin öldüğü Lal Mescidi operasyonunun ardından ülke genelinde meydana gelen şiddet olaylarında artış yaşanıyor.

WASHİNGTON - Cumhuriyetçi Gingrich'e göre Clinton ve Obama Başkanlık seçiminde beraber yarışacak. Amerika'da Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi eski Başkanı Newt Gingrich, Demokratların 2008 başkanlık yarışında başkan adaylarının Hillary Clinton, başkan yardımcısı adaylarının da Barack Obama olacağını ileri sürdü.

TOKYO - ABD ile Japonya arasında 'Cinsel köle' krizi. ABD Temsilciler Meclisi, Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'nda askerlerine cinsel kölelik yapmaya zorlanan yüzbinlerce kadından resmen özür dilemesini istedi. Bağlayıcılığı olmayan karar sembolik bir adım olarak görülse de, Japon hükümet sözcüsü kararı "üzüntü verici" diye niteledi.

KÖLN - İşsizlik Almanya'da artarken Fransa'da düşüyor. Almanya'da yaz sezonunun da etkisiyle işsiz sayısında az da olsa artış yaşanırken Fransa'da işsizliğin azalmaya devam ettiği bildirildi. Almanya'da uzun süredir düşüşte olan işsizlik oranları Temmuz rakamlarına göre kısmen yükselişe geçerek 3 milyon 715 bin oldu. Fransa'da ise yüzde 1.2 oranında azalarak 1.96 milyon kişiye geriledi.

PEKİN - "Nanking Katliamı" film oluyor. İkinci Dünya Savaşı yıllarında, Japon askerlerinin Çin'in Nanking bölgesini işgali sırasında sırasında işledikleri ve 300 bin'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği 'Nanking Katliamı', Çin ve ABD ortak yapımıyla sinemaya aktarılıyor.

BİŞKEK - Ünlü oyuncu Jackie Chan'a Kırgızistan'dan ilginç teklif. Kırgızistan, dövüş sanatları ustası Çinli yıldız Jackie Chan'ın kendi festivallerine katılması halinde, oyuncunun ismini bir 'dağ'a vereceklerini açıkladı. Kırgızlar, Eylül ayında düzenleyecekleri ve ülkelerinde 'Cannes Festivali' ile eşdeğer gördükleri Issık Gölü Festivali'nin onur konuğu olmayı kabul ederse, Chan'ın adını bir dağa verecek.

(CHA)