kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Atakule'den intiharı Gül'ün telefonu önledi

Ergun AKSOY ANKARA
Dışişleri Bakanı Gül, işsiz kaldığı için Atakule'nin tepesinden atlamaya kalkışan vatandaşı arayıp "Sen de bu vatanın evladısın. Sana yardım ederiz" diyerek intihardan vazgeçirdi..
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, işsiz kalınca borçlarını ödemeyemediği için intihara kalkışan Bayram Saçıkara adlı vatandaşla telefonla konuştu ve "Sen de bu vatanın evladısın. Sana yardım ederiz" diyerek ikna etmeyi başardı. Konya'da Türk Telekom firmasında çalışırken işten çıkarılan ve kefil olduğu arkadaşlarının borçlarını ödememesi üzerine kredi kartlarına 38 bin YTL borçlanan Bayram Saçıkara, alkollü bir halde, Ankara'nın en yüksek binalarından Atakule'nin en üst katında bulunan lokantaya geldi. Burada bir bardak çay içen Bayram Saçıkara, daha sonra oturduğu sandalyeyle camı kırarak dış koruma panellerinin üzerine çıktı. Lokanta görevlileri bu sırada polise haber verdi. Bayram Saçıkara olay yerine gelen emniyet güçlerine "Sadece Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşürüm, yoksa atlarım" dedi. Çankaya Emniyet Amirliği'nde görevli polisler, Dışişleri Bakanı Gül'ün koruması, Emniyet Amiri Osman Çangal'ı arayarak konuya ilişkin bilgi verdiler. Hemen olay yerine gelen Osman Çangal, Bayram Saçıkara'yı ikna edemeyince Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü telefonla arayarak "Sizinle görüşmek istiyor" dedi. Bunun üzerine Abdullah Gül korumasına, "Telefonu ver konuşayım" dedi. Saçıkara ile telefonla görüşen Gül'ün, "Sana yardımcı oluruz. İntihardan vazgeç. Sen de bu vatanın bir evladısın, tabii ki yardım ederiz" sözleriyle ikna etmeyi başardı.

YARDIM GİRİŞİMİ
İntihardan vazgeçerek polise teslim olan Saçıkara karakola götürdü. Abdullah Gül'ün Saçıkara'ya yardım için girişimlere başladığı öğrenildi. Şarkıcı Safiye Soyman'ın sevgilisi Faik Öztürk de olay yerinde Saçıkara'yı aşağı inmeye ikna etmek için uğraştığını söyledi. Atakule çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, "Şahıs, 15 -20 gün önce Konya Türk Telekom'dan tazminatı verilerek çıkarılmış. Yaklaşık 38 bin YTL kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girmiş. Daha sonra Abdullah Bey ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin ardından ikna oldu ve indi" dedi.
Haberin fotoğrafları