kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

Göbek büyüdükçe kısırlık riski artıyor
Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, obezite erkeğin kısır olma riskini 3'te bir oranında artırıyor. Klinik olarak obez şeklinde isimlendirilen erkeklerin kısırlık riski normal kilodaki bir erkeğin kısırlık riskinden yaklaşık olarak yüzde 36 oranında daha fazla. Araştırmacılar erkek vücudunda yağ oranının artmasının hormonal dengeyi negatif anlamda etkilediğini belirtiyor.

MS hastalığında dönüm noktası
ABD'Lİ ve İngiliz bilim adamları, beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sistemini tahrip eden MS (Multipl Skleroz) hastalığına yol açtığından şüphelendikleri iki gen buldu. Buluşun MS hastalığında yeni bir dönüm noktası olabileceği belirtiliyor. Öte yandan ABD'deki Güney California Üniversitesi tarafından bir araştırma, çocukken güneşe çıkmanın kas sistemini çökerten MS hastalığına yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, çocukken dışarıda zaman geçirmek hastalık riskini yüzde 57'ye kadar düşürüyor.

Cilt kanserine karşı egzersiz ve kahve
ABD'DE yapılan bir araştırmada, egzersiz ve kahvenin, güneş ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden koruduğu ortaya çıktı. New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi'nde yapılan ve Proceedings for the National Academy of Sciences Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre, fiziksel egzersizle birlikte ölçülü kahve tüketimi, güneşin ultra-viyole B (UVB) ışınlarının yol açtığı kanserojen etkileri ortadan kaldırabiliyor.