kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tesettür otelinde bir Fransız

DIŞ HABERLER
Paris Match dergisi Alanya'daki Otel Bera'yı yazdı. Haberde, "Türkiye batılı bir yaşam tarzıyla dinin gösterdiği yol arasında hiç olmadığı kadar bocalıyor" dendi..
Fransa'nın önde gelen haber dergilerinden Paris Match, Alanya'daki tesettür oteli "Otel Bera"ya 3 sayfa ayırdı. Caroline Mangez'nin hazırladığı haberde "Bikini mi yoksa İslami açıdan doğru sayılan haşema mı? Türkiye batılı bir yaşam tarzıyla dinin gösterdiği yol arasında hiç olmadığı kadar bocalıyor. Bunu en iyi Türkiye'de hızla çoğalan tesettür otellerinde görüyorsunuz" yorumu yaptı.

KURALLARA UYAN KALABİLİR
Fransız muhabir, "Otel muhafazakâr Müslümanların aradığı her şeye sahip... Büyük bir mescit, odalarda seccade ve Kıble'yi gösteren etiketler var. Kadınlar isterse kadın havuzunda, isterse plajda oturuyorlar. Turistler ise ancak otelin kurallarını tam olarak öğrenip kabul ederlerse burada kalabiliyorlar. Turistlerin kurallara boyun eğmesi gerekiyor. Odalardaki mini barlarda bile alkollü içecek bulunmuyor" diye yazdı. Dergi, "Plajda bikinili her 10 kadına karşılık 3-4 haşemalı kadın bulunduğu" yorumu yaptı. Fransız muhabir, "Genç kızlar imamların pek de hoşuna gitmeyecek pop müziklerle dans ediyor. Otelin kadınlara özel 6'ncı katındaki havuzunda güvenlik kimsenin burayı gözlemesine izin vermiyor. Havuza girerken kaba bir kadın çantamı arayıp cep telefonu ve fotoğraf makinesinin yasak olduğunu söyledi" diye yazdı. "Havuza bonesiz girilmiyor" diyen Mangez, Bera Otel'e Sudan, Yemen ve Suudi Arabistan'dan da gelenlerin olduğunu, otelin Fransa'daki Kuzey Afrikalıları çekebilmeyi hedeflediğini belirtti. Paris Match haberle bağlantılı olarak Avrupa Parlamentosu'nda kadın erkek eşitliği konusunda çalıştığı belirtilen İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'ın görüşlerine de yer verdi. Dergide Bilgehan'ın şu sözleri yer alıyor: "Ben kadınların plajlarımızda bikini giymeye devam edebilmeleri için çalışıyorum ve bundan asla vazgeçmeyeceğim. Tıpkı Segolene Royal daha Osmanlı döneminde tek parça mayosunu giymek için savaş veren anneannem gibi."

KAZANDIK, KAZANDIK
Seçim akşamı ise otelde bambaşka bir hava estiğini de yazan Mangez, Londra'dan gelen Selvinaz isimli otel müşterisinin nargilesini içerek "Kazandık kazandık" diye çığlık attığını belirtti.