kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Devir değişti düzen değişti TİM değişti

Aralık 1994'te Türkiye'nin Gümrük Birliği üyeliği için karar verilecek. Bütün Türkiye ayağa kalkmış kararı bekliyor. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller başta olmak üzere hükümet üyelerinin tamamı, sivil toplum örgütlerinin tamamı ve toplumun hemen hemen tüm kesimleri kararı ayakta alkışlıyor. Alkışların en büyüğü de TİM'den geliyordu.
Dün de TİM Genel Kurulu vardı. TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve arkadaşları, Gümrük Birliği için verip veriştiriyordu. Satıcı "Gümrük Birliği gözden geçirilmeli, bazı maddeleri değiştirilmeli'' diyordu.
Türkiye'nin kaderi bu. Bir karar mı verilecek, kararın ne olduğunu bilmeye gerek yok. Çünkü bizde herkes her şeyi biliyor . Karar mı verilecek? Evet, ayakta alkışlar. Sonra devir değişir, düzen değişir ve tabii ki kararlar da değişir. Bu kez değişen karar ayakta alkışlanır. Tıpkı şimdiki TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın Gümrük Birliği'nin değişmesini istemesi gibi... Dün alkışla, bugün yerden yere vur. Oğuz Satıcı'ya sorun Gümrük Birliği ne getirdi, ne götürdü. Emin olun danışmanlarına sormadan yanıt veremez. Belli ki birileri ona bu görevi yüklemiş.