kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okullar Ankara'da geç açılabilir

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'daki su sıkıntısı nedeniyle okulların bir ay geç açılması yönündeki görüşleri değerlendirirken, ''Bir ayı telafi edecek bir program uygulayabilirsek, okulların geç açılmasına olumlu bakarız'' dedi.

Çelik, AK Parti Van Milletvekilleri ile TBMM'ye gelerek 23. Dönem parlamentosu için kayıt yaptırdı.

Hüseyin Çelik, gazetecilerin, ''Su kesintisi nedeniyle Ankara'daki okulların 1 ay geç açılmasına'' yönelik önerileri hatırlatması üzerine şunları söyledi:

''Henüz resmi bir yazı ulaşmadı. Bildiğiniz gibi kuraklık bir tabii afettir. Olağanüstü bir durumdur. Bununla ilgili olarak büyükşehir belediye başkanlığı, Ankara valiliği bize eğer gerekçeli, gerçekten okulların bir ay geç açılmasıyla Ankara'nın ve Ankaralıların günlük hayatının kolaylaşacağına dair bir yazı gönderirlerse, biz onu oturur değerlendiririz. Bildiğiniz gibi, bizim asgari 180 iş günü eğitim yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. 15 Ekim'de açtığımız zaman gelecek sene eğer, bunu 15 Temmuz'a kadar sarkıtırsak, bu olmaz.''

''Temmuz ayında eğitim öğretim olmaz. İnsanlar bütün hesaplarını, planlarını, tayinlerini ona göre yapıyorlar'' diyen Bakan Çelik, ''Şu olabilir; eğer böyle bir gereklilik, zaruret doğarsa, sömestr tatilini bir parça kısmak olabilir, hafta içinde belki ders saatlerini artırmak olabilir. Yani bu bir ayı telafi edecek bir program uygulayabilirsek, buna olumlu bakarız. Bunu etraflıca konuşmadan, ayak üstü karar vermek olmaz. Bize büyükşehirden gerekçeli yazı gelsin, biz size sonucu daha sonra iletiriz'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, aralarında kadın milletvekili Gülşen Orhan'ın da bulunduğu AK Parti Van milletvekillerinin kayıt yaptırmalarına eşlik ettikten sonra üç milletvekilinin rozet parasını ödedi.Bakan Çelik, daha sonra yeni milletvekillerin rozetlerini yakalarına taktı.

AA