kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Asya Kupası kaptan Yunus Mahmud'un ellerinde...

Irak takımı kupayı ölenlerine adadı

Irak milli takım antrenörü Brezilyalı Vieira, "Kupa şampiyona için yola çıkacağımız gün kaybettiğimiz fizyoterapist Enver'in" derken milli kaleci Sabri, kupayı bir ay önce öldürülen kayınbiraderi için kaldırdığını söyledi..
Iraklı milli takım futbolcuları, kazandıkları Asya Kupası'nı savaşta kaybettikleri sevdiklerine adadı. Milli takımın Brezilyalı antrenörü Jorvan Vieira, "Kupayı Bağdat'taki bir saldırıda ölen takımın fizyoterapisti Enver Casim'e ithaf ediyorum. Yola çıkacağımız gün bizi yalnız bıraktı. Biletleri cebindeydi. Geride bir eş ve dört çocuğu kaldı" diye konuştu. Güney Kore maçında penaltıları kurtarıp ülkesini finallere ve oradan da kupaya taşıyan milli kaleci Nur Sabri de, kupayı ölen kayınbiraderi için kaldırdı. Sabri, "Şampiyona için yola çıkmadan dört gün önce Bağdat'ta öldürüldü" dedi.

'DÖNERSEM ÖLDÜRÜRLER'
Attığı golle zaferin kahramanı haline gelen kaptan Yunus Mahmud da, bir yıl önce kaybolan en yakın arkadaşını unutamıyor. Hayatından endişe ettiği için Irak yerine Katar'a gidiyor. Kaptan, "Eğer dönersem beni de öldürebilirler" dedi. Gelemediği için Irak halkından özür dileyen kaptan, ABD'ye de "Irak'tan çekil" çağrısında bulundu. Irak'ta yaşanan insanlık dramını manşetine taşıyan İngiliz Independent gazetesi, her gün 2 bin kişinin evini ve yaşadığı toprakları terk edip komşu ülkelere göç ettiğini yazdı.