kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evli Çek Başbakanı'nın sevgilisinden oğlu oldu

Eşini terk eden Çek Başbakan Topolanek'in, meclis başkan yardımcısı sevgilisinden bir oğlu oldu. Başbakan "Ailemi terk etmek gurur duyduğum bir durum değil" açıklaması yaptı..
Çek Cumhuriyeti'nde pek de alışık olunmadık siyasi gelişmeler yaşanıyor. Konu, seçim ya da hükümet görüşmeleri, siyasi kavgalar değil. Bir yasak aşk! Bu aşkın kahramanları da Başbakan Mirek Topolanek (51) ve meclis başkan yardımcısı Lucie Talmanova (40)... Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan dedikodular boyunca Topolanek sessiz kaldı. Çünkü başbakanlık seçimi için yarışıyordu ve özel hayatının seçim başarısını gölgelemesini istemiyordu. Seçimi kazandı, başbakan oldu ve ilk iş olarak "eşinden ayrı yaşadığını, boşanmak için başvuruda bulunduğunu" açıkladı. Önceki gün de Başbakan'ın yasak aşkı Talmanova çiftin bebeğini dünyaya getirdi.

AÇIKLAMASI YARIN
Nicolas adı verilen oğlunun doğumunda bulunabilmek için Afrika ülkelerine yapacağı resmi ziyareti erteleyen Başbakan Topolanek, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Hükümet sözcüsü Jana Bartosova, "Başbakan'ın da doğuma katıldığını, yarın Kramar Villa adlı rezidansında bir basın toplantısı düzenleyeceğini" açıkladı. Minik Nicolas, annesi Lucie'nin (40) ilk çocuğu oldu. Babası Başbakan'ın ise halen evli olduğu eşi Pavla'dan (52) yetişkin iki erkek ve bir kız çocuğu, bir de kız torunu var. Lideri olduğu Demokratik Parti'nin üyesi Lucie Talmanova ile birlikte başkent Prag'da yaşayan Başbakan'a ülke medyası fazla yüklenmedi. Haber tüm gazetelerde geniş yer bulduysa da seçilmesini önlemediği gibi parti içinde de siyasi kariyerini etkilemedi. Ülke halkının "Özel hayatları kendilerini ilgilendirir" diyerek baktığı olaylarla ilgili konuşan Başbakan, "İyi bir eş olamadım ancak iyi bir baba olacağım" açıklaması yaptı. Dört çocuğu ve bir torunuyla yakından ilgileneceğini söyledi.