kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
RUHSAR ÖCAL

Azeri türkülerini çok iyi biliyorum

* Yıllar önce Avusturya Kültür Merkezi beni bursla Avusturya'ya gönderdiğinde; Mozart ve Verdi'nin eserlerini söylerim' diye düşünüyordum. Ama onlar bana bizim memleketinizden bir şeyler dinlemek istediklerini söylemişti. Ben de hep türkülerimizi çok sesli olarak Avrupalılar'a götürmek isterdim. İnşallah bu proje onun başlangıcı olur.

* Çok iyi müzisyenlerden oluşan renkli bir kadromuz var. Opera ve çok sesli müzikle, türkülerin önde gelen isimlerinin kaynaştığı bu projenin Türk halkı tarafından ilgiyle izleneceğini düşünüyorum.

KONSERLER VERDİM


* Kubat'ı 5 yıl önce Cihan Sezer'le yaptıkları senfonik projede izlemiştim. O zaman 'böyle bir proje yapılırsa, Cihan Bey ve Kubat'la başlatılabilir' diye düşünmüştüm. Gülay zaten 'Damlalar' isimli programında halk müziğine değişik yorumlar getiren bir sanatçıydı. Bu şekilde biraraya geldik.

* Bu projeyle Türk halkına türkülerin çok sesli olabileceğini, çağımızın müziğine uyarlanabileceğini göstermek istiyoruz. Benim yaşamım boyunca zaten türküyle ilgili birçok girişimim olmuştu. Hatta Azeri türkülerini çok iyi bilirim. Türkiye'nin birçok yerinde konserler vermiştim. Operada da türküyle ilgili birçok çalışma yapmıştım.