kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan, Tayyip bebeği unutmadı

Özgür DURAK - Mehmet YILDIRIM / MERKEZ
Seçim gecesi doğan oğluna Tayyip Erdoğan ismini veren tuvalet bekçisi Başbakan Erdoğan tarafından arandı. Başbakan, Tayyip bebek ve kardeşlerine hediye göndermeyi de ihmal etmedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde seçim gecesi doğan erkek çocuğuna Tayyip Erdoğan adını veren babayı arayarak tebrik etti. Erdoğan Şanlıurfa Belediye Başkanı aracılığıyla hem bebek Tayyip Erdoğan'a, hem de 3 kardeşine armağanlar gönderdi. Otogarda tuvalet bekçiliğinin yanı sıra çocuklarının geçimini sağlayabilmek için zaman zaman seyyar satıcılık yapan Eshat Güzel, aile bireylerinin yeşil kartı bulunduğunu, yeni doğan oğlu Tayyip Erdoğan için de yeşil kart başvurusu yaptığını ifade söyledi. Fatoş (8), Vediha (6) ve Nesibe (5) isimli çocukları bulunan baba Güzel, en küçük kız çocuğunun anne karnında zatürre olduğu için uzun süre tedavi görmek zorunda kaldığını anlattı: "Nesibe'yi tedavi ettirmek için sürekli ilaca ihtiyacımız var. Yeşil kartımız sayesinde çok şükür sıkıntı yaşamıyoruz. Devlet yakacak kömür, kuru gıda hatta bazen para bile veriyor. Devlet olmasaydı pilim çoktan bitmişti. Şimdiye kadar kafayı yemiştim. 4.5 sene başbakan ülkeyi çok iyi yönetti. Bütün hortumlar kesildi. Bunu görünce ben de hem oyumu başbakana verdim, hem doğan çocuğuma onun ismini verdim."

BAŞBAKAN CEPTEN ARADI
Başbakan Erdoğan, önceki gün özel kalem müdürü aracılığıyla baba Eshat Güzel'i telefonla aradı. Eshat Güzel, Başbakan'ın kendisini aradığına önce inanamadığını belirterek, "Başbakan adını çocuğuma verdiğim için bana teşekkür etti. Yeni doğan çocuğum için 'Allah analı babalı büyütsün, kısmeti bahtı açık olsun' dedi. Ayrıca nasıl geçindiğimi, ayda kaç para kazandığımı sordu" dedi. Güzel, daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba'nın Başbakan'ın gönderdiği Cumhuriyet altını, bebek takımları ve çeşitli hediyelerden oluşan paketi kendisine verdiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları