kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İNEĞİNE KENDİ ADINI VERDİ.. Cemil İpekçi etkinliğe kendi adını verdiği ineği "Cemil" ile katıldı.

İstanbul'da 190 inek heykeli

İlker GEZİCİ / MAGAZİN
'Cow Parade' etkinliği çerçevesinde Türkiye'den ünlü isimlerin tasarladığı 190 inek heykeli, İstanbul'da sergilenmeye başlandı..
Paris ve New York gibi dünyanın 54 büyük kentinde düzenlenen "Cow Parade" (İnek Yürüyüşü) etkinliği, Sütaş'ın ana sponsorluğunda İstanbul'da sergilenmeye başlandı. Ana teması üç boyutlu gerçek ebattaki inek heykelleri üzerinde farklı tasarımlar yapmak olan etkinliğe, Türkiye'den 150'nin üzerinde ünlü isim katıldı. Sergi, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın önünde bulunan alanda yapıldı. Her tasarımcının kendi hayal dünyalarından yola çıkarak tasarladığı inekler arasında Aslı Sönmezler'in "Hayatı Dolduran İnek" adını taşıyan tasarımı ilgi çekti. Cemil İpekçi'nin kendisine benzetmeye çalıştığı "Cemil" adlı tasarımı da dikkat çekiciydi.

HAYIR İÇİN SATILACAK
Sezen Aksu'dan Cengiz Abazoğlu'na birçok ünlü ismin tasarımlarının yer aldığı sergi üç ay izlenebilecek. İnekler, sergi sonrasında bir müzayede ile satışa sunulacak. Heykellerin satışından elde edilecek gelir, Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA Vakfına fon oluşturulup bağışlanacak.
Haberin fotoğrafları