kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşadamıyım ama 'Demet'in sevgilisi' denmesine alıştım

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
Önce Demet Akalın'ın sevgilisiydi, 'ani bir kararla' eşi oldu. Evlilikleri 4 ay sürdü ancak ensesine Çince; yüzük parmağına Türkçe olarak adını yazdıracak kadar çok seviyor Akalın'ı... Ortağı olduğu Chocolate zinciriyle işadamı kimliği çok bilinmiyor ama zincir mağazaları ülke sınırlarını aşmak üzere..
Almanya'da doğmuş... Milliyetçi yanı ağır basan babasının 'Oğlum Türkiye'de okuyacak' demesi üzerine, o yedi yaşındayken ailece Türkiye'ye kesin dönüş yapmışlar... Dönüş kararının ardından Şişli'de yaşamaya başlamış. Ortaokulu bitirdikten sonra 14 yaşında Kapalıçarşı'da eniştesinin kuyumcu şirketinde çalışma hayatına atılmış Oğuz Kayhan... Şu an 32 yaşında... 13 sene kadar yaptığı kuyumculuk işini; şimdiki ortakları Süleyman Köse ve Raşit Karakuş'un Chocolate projesiyle bırakma kararı almış. İlki bundan beş yıl önce Süzer Plaza'da açılan Chocolate; ardından Kalamış, Maçka, Kartalkaya, Hillside Trio ve Bodrum şubeleriyle tanınırlığını ve popülerliğini artırdı. Şimdi ise altıncı şubeyi Ankara'da açma hazırlığı içinde...

KAHVE ZİNCİRİ GELİYOR
Bir işadamı olmasına karşın, magazin basınında 'Demet Akalın'ın sevgilisi' olarak tanınan Oğuz Kayhan, son olarak yaptığı dövmelerle gündeme geldi. Akalın'ın doğumgününde hediye niyetine ensesine Çince 'Demet' yazdırmasının ardından, parmağında da bu ismi ölümsüzleştiren Kayhan, 'Günün birinde ayrılırsanız, bunlar canınızı sıkmaz mı?' sorusuna şöyle yanıt veriyor: "Hayatta en sevdiğim insanın adını parmağıma yazdırmak istedim. Yarın öbür gün ne olacağını bilmiyorum ama ölene kadar devam etmeyi düşünüyoruz!" Chocolate markasının isim hakkını vererek Anadolu'da ve yurt dışında yeni mağazalar açacaklarını söyleyen Kayhan, yeni projelerinin de Starbucks ve Gloria Jeans gibi kahve zincirlerine rakip bir marka olacağını söylüyor: "Açacağımız kahve zinciri, hem İstanbul'daki, hem de Doğu'daki insanların ilgisini çekecek. Ülke genelinde 100 mağaza açmayı planlıyoruz."

YUNANİSTAN VE LONDRA OLACAK

* Kuyumculuk sektöründen yeme-içme sektörüne geçiş yaparken hayal eder miydiniz bu kadar popüler bir mekan sahibi olacağınızı?
İlk başladığımda bilmediğim bir sektördü. Kapalıçarşı'da 12-13 sene çalıştım. A'dan Z'ye bildiğim, çocukluğumdan beri çalıştığım bir sektörden kopup geldim. İlk Chocolate'ı açtığımızda 1-2 ay iş olmadı, karamsarlığa kapıldım. Sonradan işin sirkülasyonunu ve olumlu tepkileri görünce bu işi marka haline getireceğimizi görebildim.

* Zincirin en önemli özelliği nedir?
Türkiye'de olmamış bir şeyi yaptık. 24 saat kesintisiz hizmet verdik. Sabahın 5'inde de gelseniz; mönüde olan her şeyden faydalanabiliyorsunuz.

* Altıncı Chocolate Bakırköy'de açılacak. Neden burayı seçtiniz?
Bakırköy'de Capacity Alışveriş Merkezi'nde eylül ayında açacağız. Aslında Yeşilköy'de açmayı düşünmüştük. Ama Bakırköy kendini çok geliştirmiş, hatırı sayılır da bir nüfusu var. Florya ve Yeşilköy, Bakırköy'e çok yakın bir de... Yeşilköy'den gelen müşterilerimizin talepleri üzerine bu kararı aldık.

* Franchise yöntemiyle Anadolu'da Chocolate'ın şubeleri açılacak. Belirlenen ilk şehir neresi?
Yaklaşık iki senedir isim hakkı için çok teklif alıyorduk. Eskişehir ile sıcak bir görüşmemiz var. Ankara ile imza aşamasındayız. Ankara'da Ümitköy'de açılacak bir alışveriş merkezinde açacağız. Yurt dışından da teklifler aldık. Yunanistan'dan yatırımcı arkadaşlarımızı, zincir mağazalarımızı açmak istiyor. Görüşüyoruz Yunanistan ile... Londra'da da görüştüğümüz bir grup var.

* Yeni bir projemizdaha var. O da kah-ve dükkanı zinciri...Bırakın istanbul'u,Doğu'da bile çok tu-tacak. Çok maliyetlibir konsept olmadı-ğı için ülke genelin-de 100 şube düşü-nüyoruz. Önce İs-tanbul'da 4-5 mağa-za açıp, almak iste-yenlere gösterece-ğiz. O projenin baş-laması da ocak ayı-nın ortalarını bula-cak. Yabancıyatırımlı kahvezincirlerinden farklıolarak, yoldan ge-çen birinin bileburaya uğrayacaksebebi olacak!"
Haberin fotoğrafları