kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YSK karar verecek

Yeni Haber
İstanbul 3. Bölge'den MHP Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder'in, trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, Özönder'den boşalan milletvekilliği konusunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karar verecek.

Özönder'in vefatının ardından boşalan milletvekilliğiyle ilgili nasıl bir yol izleneceği konusunda iki ihtimal bulunuyor. İhtimallerden biri milletvekilliğinin boş bırakılması, diğeri ise MHP'nin İstanbul 3. Bölge kesin aday listesinde Özönder'den sonraki adayın milletvekili seçilmiş sayılması...

YSK, en kısa sürede yapacağı toplantıda, konuya ilişkin kararını verecek.2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda bu durumu düzenleyen açık bir hüküm bulunmuyor. Kanun, yalnızca aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00'ye kadarki süreçte ölüm veya istifa olması halinde ne yapılacağını düzenliyor.

Kanun'un ''adaylıktan istifa ve ölüm'' başlıklı 25. maddesi, aday listelerinin kesinleştiği tarihten, oy verme günü saat 17.00'ye kadar ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde meydana gelecek eksilmelerin, listelerin tamamlanmasını gerektirmeyeceğini öngörüyor. Madde, ancak, aday listelerinde bu nedenlerle boşalma olması halinde listedeki adayların liste sırasına göre kaydırılmak suretiyle boşalan yerlerin doldurulacağı hükmünü içeriyor.

(AA)