kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni hükümetin ilk işi memura zam

Yeni Haber
Yeni kurulacak olan hükümet ilk olarak memur maaşlarını ele alacak. Yeni hükümet, yaklaşık 1.5 milyon memuru ilgilendiren memur toplu iş görüşmeleri için 15 Ağustos'ta Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen ile toplu is görüşmeleri için masaya oturacak. Memur sendikaları hükümetten memur maaşlarının en az 1000 YTL olmasını talep edecek.

MEMUR İLE İŞÇİ FARKI KAPANMALI

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ANKA Ajansı'na yaptığı açıklamada, kamu işçilerine yapılan zam sonrasında memur ve işçi maaşları arasında farklılıkların ortaya çıktığını belirterek, masaya aradaki farkı gidermek için oturacaklarını söyledi. 2007 yılında memura 40 YTL, işçiye ise 190 YTL zam yapıldığını anımsatan Akyıldız, haksızlık yaşandığını kaydetti. En düşük memur maaşının 723 YTL olduğunu ifade eden Akyıldız, hükümetten toplu iş sözleşmelerinde 300 YTL isteyeceklerinin altını çizdi.

Sosyal yardımların ve uzlaştırma kurulu kararlarının da masaya yatırılacağını dile getiren Akyıldız, aile, doğum, çocuk yardımlarının da artırılması gerektiğini vurguladı.

ÜCRET ADALETİ SAĞLANMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde öncelikle en düşük memur maaşının 1000 YTL olmasını talep edeceklerini açıkladı. Aksu, toplu görüşmelerin de toplu sözleşmelere çevrilmesini isteyeceklerini kaydetti. Aksu, "Çalışanlar arasında eşitlik sağlanmalı. Biz makasın daralması için çalışıyoruz. Ücret adaleti mutlaka sağlanmalı" dedi.

Görüşmelerde, memurlara grev ve toplu iş sözleşmesi hakkı verilmesini de masaya yatıracaklarının altını çizen Aksu, 2005-2007 yılları arasında toplu görüşmelerde uzlaşmaya varılan toplu görüşme kararlarının hayata geçirmek için çalışacaklarını dile getirdi.

TEKLİFİMİZİ YENİDEN ELE ALACAĞIZ

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise 26 Temmuz'da toplanacak olan Danışma Meclisi'nde tekliflerini yeniden revize edeceklerini açıklayarak, memur maaşlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. Kamu emekçilerine, toplu pazarlık ve grev hakkının verilmesini talep edeceklerini kaydeden Tombul, "Masada, işçilerin kadrolu çalışması ve konut edindirme yardımlarının da reel faiz üzerinden ödenmesini isteyeceğiz. Sosyal haklar muhakkak iyileştirilmeli" diye konuştu.

(ANKA)