kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'den Avrupa'ya doğalgaz atağı

Yeni Haber
Türkiye, Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında bulunma açısından bugün İtalya'nın başkentinde önemli bir anlaşmaya imza attı.

Türkiye-Yunanistan-İtalya doğalgaz boru hattı projesine ilişkin hükümetlerarası anlaşma, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığında imzalandı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılımıyla üç ülke arasındaki anlaşma, Hazar'daki doğalgaz kaynaklarının Avrupa'ya taşınması açısından dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığında imzalanan hükümetlerarası anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İtalya adına Ekonomik Kalkınma Bakanı Pier Luigi Bersani ve Yunanistan adına da Kalkınma Bakanı Dimitris Sioufas imza attı.

Bu anlaşmayla Türkiye-Yunanistan doğalgaz boru hattının Adriyatik geçişi ile İtalya'ya kadar uzatılması sağlanacak ve Hazar kaynaklarının Avrupa'ya taşınmasının önü açılmış olacak.

Roma'da imzalanan hükümetlerarası anlaşma, projenin 2012 yılında tümüyle tamamlanarak, doğalgaz boru hattının faaliyete geçmesini öngörüyor.

(AA)