kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yazıcıoğlu da Genel Kurul’a katılacak

Yeni Haber
Sivas Bağımsız Milletvekili ve BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 11. Cumhurbaşkanı seçiminde Genel Kurul'a gireceğini söyledi ancak oyunu günün koşullarına göre kullanacağını kaydetti.

Uzun bir aradan sonra yeniden Milletvekili seçilen BBP'in Genel Başkanı Yazıcıoğlu, mazbatasını teslim etmek ve kayıt yaptırmak için Meclis'e geldi. Yazıcıoğlu'nu, ilk tebrik eden Meclis'te kaydını yaptıran AKP'li Akif Gülle oldu. Gülle, Yazıcıoğlu'na, "Hayırlı olsun. Sizi burada görmekten son derece mutlu olduk" dedi.

Yazıcıoğlu gazetecilerin, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izleyeceği tavrı sormaları üzerine şunları söyledi:

"Benim Meclis'i boykot etme gibi bir düşüncem yok. Ben Milletin ve seçmenimi temsil etmek için geldim. Benim işim yasama faaliyetlerine katılmak destek vermek. Meclisin göreviyle ilgili bir konuda Meclis dışında çareler aramak gibi bir yöntemi benimsemem. TBMM'ye gireceğim ve yasama görevimi yapacağım. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili süreç başlasın, alternatifler çıksın, bunları değerlendirerek oyumun rengini belli ederim."

Yeniden BBP Genel Başkanı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de Yazıcıoğlu, yemin töreninden sonra BBP'ye katılacağını belirtirken, daha sonra da prosedür gereği kurultay yapacaklarını kaydetti.
Aynı anda kaydını yaptıran MHP'li eski Bakan Osman Durmuş ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun birbirlerine selam vermedikleri görüldü.

(ANKA)