kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mustafa Sarıgül'ün (sağda) Ankara'daki ofisinde önceki gün bir araya gelen Onur Kumbaracıbaşı (solda), Hikmet Çetin (ortada), Mehmet Moğultay ve Adnan Keskin gibi muhalifler, Deniz Baykal'a karşı eylem kararı aldı.

Baykal'a karşı Ukrayna modeli

Şenol ATEŞ ANKARA
Muhalifler, "Baykal'ı halk hareketiyle devirme" kararı aldı. Her il ve ilçede "Baykal istifa" eylemleri yapılacak. İlk eylem cumartesi günü Genel Merkez önünde..
22 Temmuz seçim seçimlerinden sonra CHP'de kılıçlar çekildi. Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifa etmeyeceğini açıklamasından sonra muhalifler, "Baykal'ı halk hareketiyle devirme" planı yaptı. Önceki gün Mustafa Sarıgül, Onur Kumbaracıbaşı, Mehmet Moğultay, Celal Doğan, Adnan Keskin ve eski CHP milletvekilleri Hasan Aydın, Mehmet Tomanbay ile İsmail Değerli'nin yaptığı toplantıda, "eyleme geçme" startı verildi. Toplantıda, seçimde alınan sonuç üzerine sosyal demokrat tabanda Baykal aleyhtarlığının arttığı ve CHP liderine karşı büyük bir öfke bulunduğu tespiti yapıldı. "Bu durumun Baykal aleyhine kullanılmasının sonuç verebileceği" düşüncesiyle Baykal'ın istifa etmesi için toplumsal baskı yaratma, kamuoyunu yönlendirme kararı alındı. Buna göre, Türkiye'nin her il ve ilçesinde "Baykal istifa" eylemleri yapılacak. İlk büyük eylem ise cumartesi günü genel merkez önünde. Muhalif grubun önde gelen isimlerinden eski İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, eylem planıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Baykal'ın artık tutunabilmesi mümkün değil. Genel başkan olarak kaldığı sürece sokakta yürüyemeyecek, sabah yürüyüşlerine çıkamayacak"

YENİ PARTİ GÜNDEMDE
Muhalifler, eylül ayı başına kadar Baykal'ı istifaya zorlama kararı aldılar. "Bütün bunlara rağmen istifa etmezse ne olacak?" sorusunun da yanıtını arayan grup, yeni parti çalışmalarını masaya yatıracak.