kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP ret, CHP girmeyecek

Hazal ATEŞ- Uğur BECERİKLİ
Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyalini vermesinin ardından gözler muhalefetin tavrına çevrildi. CHP, Gül'ün adaylığına karşı..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali vermesinin ardından, gözler muhalefetin tavrına çevrildi. Seçim öncesindeki sürecin aksine bu kez Meclis'te oylamaya katılacak milletvekillerinin sayısı, Anayasa Mahkemesi'nin şart koştuğu 367'yi bulacak gibi görünüyor.

MHP tartışıyor
Köşk seçiminde 22 milletvekiliyle kilit parti olan DTP, "367" katılım şartını "dayatma" olarak yorumluyor. DTP'li bağımsızlar, seçim sürecinde Meclis'e gelerek toplantı yeter sayısına katkı verecek ancak oyları "ret" olacak. Böylece AKP'nin 341 vekiliyle birlikte katılım 363'e ulaşıyor. MHP, tavrını cumartesi günü yapacağı 3 toplantıyla belirleyecek. Teşkilatın ve kurmaylarının kararını alan Devlet Bahçeli, bu konuda partinin stratejisini oluşturacak. Ancak genel eğilim oylamaya katılma yönünde. CHP'den ise jet yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Gül'ü desteklemeyeceklerini belirterek "Ben mutlaka aday olmalıyım mesajı veriyor" dedi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, "Ben inanıyorum ki dayatma olmayacak. Sayın Gül, görüşünü gözden geçirecektir" diye konuştu. Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Kurul salonuna gireceğini açıklarken Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise "Henüz kararımı vermedim" dedi. Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz da kesin bir açıklama yapmadı.