kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köşk için 'durmak yok yola devam' mesajı

Abdullah Gül, AK Parti'nin seçim zaferinin ardından merak edilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuştu: Kararım gayet açık. Meydanların işaretini görmezden gelecek halim yok..
Cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan erken seçimin yapılmasının baş aktörü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yeniden aday olacağına dair güçlü sinyaller verdi. Gül açıkça 'adayım' demedi ama, "Meydanların işaretini görmezden gelecek halim yok" diyerek adaylık için yola devam edeceğini hissettirdi. Gül, şunları söyledi:

* MEYDANLARI GÖRMEZDEN GELEMEM: Benim kararın gayet açıktır. Meydanların işaretini. milletin iradesini görmemezlikten gelemem. Ama tüm bunları olgunluk içinde, yapıcı bir üslup içinde, Türkiye ve Türk milletini güçlü şekilde çıkartacak şekilde götürmek gerekir. Bu seçimlerden Türk demokrasisinin güçlü çıktığına inanıyoruz. Şimdi halkın bu iradesi ortaya çıktığına ve egemenliğin de kayıtsız şartsız millete ait olduğuna hepimiz inandığımıza göre, halkın bu iradesi doğrultusunda hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz.

* DAHA AÇIK KONUŞABİLİRİM AMA: Aday olmayacağım diyemem. Hepimizin ibresi pusulası demokrasi olmalıdır. Kim içeride ve dışarıda Türk halkını temsil edebilir? Bunlar konuşulmalıdır. Kısır döngüye girmeden götürmemiz gerekir. Cumhurbaşkanlığı konusu meydanlarda nasıl konuşuldu biliniyor. Niçin bu temmuz sıcağında herkes sandık başına geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci kilitlendiği için. Daha açık da konuşabilirim. Ama bu süreci olgunluk ve uzlaşmayla götürmek için böyle konuşuyorum.

* HALKIN ARZUSU ORTADA: En büyük uzlaşıyı millet gösterdi. Seçim meydanlarındaki halkın arzusu, talebi ve heyecanı ortada. Milli iradenin tecelli ettiği istikamette hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Aceleciliğe gerek yok. Herkes bir değerlendirme yapacak. Bu süre içinde hepimiz görüşeceğiz.

* HEPİMİZ DERS ÇIKARMALIYIZ: TBMM'nin itibarı nafile oylarla yıpranmasın diye adaylığımı geri çektim. O gün bazı partilerin, bazı haklı argümanları vardı. Bunlardan biri, 'görevini tamamlamak üzere olan Meclis'in, böyle önemli bir konuda karar vermemesi'; ikincisi de, 'Meclis'in temsil kabiliyetinin yeterli olmaması' şeklindeydi. Şimdi, bu iki argüman da karşılandı. Hepimiz halkın iradesini iyi şekilde tahlil ederek, üzerimize düşen dersleri çıkarmalıyız.