kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şahin: Siyaseti siyasetçiler yapmalı

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Halkımız, 22 Temmuz seçimlerinde siyasetin, sadece siyaset aktörleri tarafından yapılması gerektiğini ortaya koymuştur'' dedi.

Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, teamüller gereği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulunun istifasını dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunduğunu, Cumhurbaşkanı'nın da yenisi kurulana kadar hükümetin görevini sürdürmesini istediğini anımsattı.

Bugünkü toplantının 59. hükümetin son toplantısı olmadığını, büyük ihtimalle gelecek hafta pazartesi günü Bakanlar Kurulunun yine toplanacağını anlatan Şahin, toplantıda 22 Temmuz seçimlerinin değerlendirildiğini söyledi.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin, seçimlerin büyük bir olgunluk içinde geçmiş olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiğini anlatan Şahin, kurul üyelerinin genel olarak şu tespitlerde bulunduğunu ifade etti:

''22 Temmuz seçimleri, demokrasimizi daha da güçlendirmiştir. Bunda Türkiye'nin AB süreciyle de bağlantılı olarak daha özgür, daha demokratik bir ülke olmasının, açık topluma sahip olmasının payı büyüktür. Böyle olunca halkın ana damarı ortaya çıkmıştır.Halkımız, 22 Temmuz seçimlerinde siyasetin sadece siyaset aktörleri tarafından yapılması gerektiğini ortaya koymuştur.Türk milleti, pazar günü yapılan seçimlerde ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha göstermiştir.22 Temmuz seçimleri, hem batı dünyasında hem de İslam dünyasında ilgi ile izlenmiştir. Seçimlerin olgunluk içinde yapılması, çok kısa sürede sonuçlarının alınması Türkiye'nin itibarını ve güveni artırmıştır.Katılımın yüksek olması memnuniyet vericidir. Binlerce seçmenin, tatilini kesip oyunu vermesi takdirin üzerindedir. Yeni TBMM'de farklı görüşlerin daha fazla temsiline yol açan bir tablo oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Bunu Türkiye için bir kazanç olarak değerlendiriyoruz. Pazar günü yapılan seçimler sonucunda TBMM'de kadınlarımız daha fazla sayıda temsil edilme imkanı bulmuşlardır.Sadece bizim AK Parti olarak 11 varken bu sayı 31'e çıkmıştır. Yanılmıyorsam Türkiye genelinde 45 de toplam sayıdır. Dikkat çeken bir başka husus, daha önce büyük ölçüde bayan milletvekillerimiz, büyük şehirlerden seçilerek gelirken, şimdi Anadolu'dan parlamentoya girmiştir. Bu da farklı zenginliği ortaya koymuştur.''

''İÇE KAPANMACI POLİTİKALAR''

22 Temmuz seçimlerinin ''içe kapanmacı politikaların iflas ettiğini, ''dışa açılmacı politikaların ise destek gördüğünü'' ifade eden Şahin, ''72 milyon halkımızı kucaklayan politikalar kazanmıştır. Bakan arkadaşlarımız, sonuçları değerlendirirken, güven ve istikrarın kazandığını, güven ve istikrarın gelecek dönemde de devam edeceğini bunun da kazanç olacağını ifade etmişlerdir'' dedi.

Şahin, şöyle konuştu:

''AK Parti olarak, seçimleri kazandık ama ancak seçimleri kazanmakla iş bitmiyor. Bütün bakan arkadaşlarım, asıl yeni bir işin başladığını, Türkiye'ye yeni bir hizmet sürecinin başladığını ifade etmişlerdir. Şimdi daha çok çalışarak, halkımızın refah seviyesini daha da yükseltmek, ülke ekonomisini daha da büyütmek zorundayız.Yeni dönemde hükümete, tüm partilere ve milletvekillerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Barış ve huzur içinde ülkemize ve insanımıza en başarılı hizmetlerin verileceği bir dönem olacaktır. Biz hem iktidar partisi ve hükümet olarak bu inançtayız.Gelecek hafta büyük ihtimalle TBMM yemin töreni için bir araya gelecekler. Yemin töreninden hemen sonra da yeni hükümeti kurmakla görevlendirme işlemi yapılacaktır. Anayasa ve iç tüzük gereği hükumet programı okunacak, iki tam gün geçtikten sonra görüşmeler ve güven oylaması yapılacaktır. Ve yeni meclis ve hükümet çalışmalarına başlayacaktır.''

(ANKA)