kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seçimin diğer kaybedenleri

Nurdeniz KUTSEL HABER MERKEZİ
Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicileri arasında yer alan Tuncay Özkan, Mine Kırıkkanat, Hasan Pulur gibi basından isimlerden bazıları seçim sonuçları karşısında sessizliğe gömüldü. Kimisi ise tepkisini köşesinde kelimelere döktü..
Nisan ayında başlayan ve pek çok ilde meydanları dolduran Cumhuriyet mitinglerini düzenleyenler, önceki akşam ortaya çıkan seçim sonuçları nedeniyle hayal kırıklığına uğradı ve büyük bir sessizliğe gömüldü. Ankara, İstanbul ve İzmir mitinglerinin başrol oyuncuları Nur Serter ve Necla Arat parlamentoya girmeyi başarsa da, düzenleyici olarak rol aldıkları mitinglerin sandığa yansımasını sağlayamadılar. Hükümete yönelik sert eleştirileriyle tanınan ve bu mitinglere konuşmacı olarak katılan Ankara'dan bağımsız milletvekili adayı gazeteci Hulki Cevizoğlu da 11 bin oyla Meclis dışında kalan isimler arasına girdi. Cumhuriyet mitinglerinin bir diğer önemli ismi gazeteci Tuncay Özkan ise seçim sonuçlarını yorumladığı Kanaltürk'teki programının ilk saatlerinde bir yanlışlık olabileceğini ve gelen rakamların henüz bir şey ifade etmediğini savundu. Ancak neticeler netleştikçe Özkan da bu "iyimserliğini" yitirdi. Seçimi canlı yayında Tuncay Özkan ile birlikte yorumlayan gazeteci Mine G. Kırıkkanat ise CHP yönetimine yönelik, "Bu yüzsüzlük, onursuzluk, rezillik" sözleriyle ağır eleştirilerde bulundu.

'ANKETLER DÜZMECE'
Bir başka yanılan isim de gazeteci Emin Çölaşan oldu. 21 Temmuz Cumartesi günkü köşesinde "CHP ve MHP geliyor" diye yazan Hürriyet yazarı Çölaşan, AKP'nin oy oranını yüksek gösteren anketlere "düzmece" diyerek, "Milleti etkilemeye kalkışıyorlar. CHP'den, ama özellikle MHP'den korkuyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Milliyet yazarı Hasan Pulur da dünkü köşesinde "AKP'ye verilen oylar" nedeniyle tepkisini sert ifadelerle dile getirdi.
Haberin fotoğrafları