kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

AK Parti'nin yeni vitrini!..

Biz Türkleri anlamak mümkün değil!.. Önce bağırıp çağırıyoruz. Sonra susuyoruz. Türkiye'de bugüne kadar yapılan seçimlere hep bu yaklaşım damgasını vurdu. Seçimlerin ortak bir özelliği var. Seçim dönemlerinde ülkeyi yönetenler, 'Kriz ve kutuplaşma' yolunu seçiyor.
Halk ise oylarıyla 'krize prim' vermiyor. Her seçimin sonunda 'anormallik' bitiyor, her şey 'normalleşiyor.'
Tarikat, laiklik, etnikçilik, ulusçuluk derken birdenbire karşımıza gerçekler çıkıyor. Ülkenin derdi belli oluyor: 'İş ve aş.'
Abartmıyoruz.
Son 4.5 yıla bakın yeter!..
Niye mi?
- Türkiye, tam 21 dönemdir ortalama yüzde 7.2 büyüyor!..
- Yeterince istihdam yaratılmadı ama köyden kente göçe rağmen işsizlik bulunduğu seviyeleri koruyor!..
Küreselleşme yolculuğunda Türkiye'nin dinamikleri değişim gösteriyor. Kim ne derse desin 22 Temmuz seçiminde Türk halkı değişime oy verdi. Seçim sonuçları ideolojilerin çöpe atıldığını gösteriyor. Aksi takdirde Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki illerden alınan oylar başka türlü izah edilebilir mi? 23. dönem Türk Parlamentosu'nun yüzde 70'i değişti. Yeni yüzler vizyonlarıyla geliyor.
Peki, Türk halkının oy verdiği AK Parti'nin yeni yüzünde kimler var. Vitrinin özelliği ne?
Bana göre yeni vitrinde dikkati çeken nokta ilk kez iş dünyası ile politikacılar birlikte yeni bir yol haritası hazırlamak için yola çıktı.
Ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli Anadolu işletmelerinden oluşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul sermayesini temsil eden Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) karşı farklılığını ortaya koydu.
AK Parti'nin 'AK kurmay' kadrosunun çatısını oluşturdu.
İTO'dan Mahmut Dede, ASO'dan Zafer Çağlayan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Mücahit Fındıklı, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası'ndan Kudbettin Arzu milletvekili seçildi.
TOBB'u bu dönemde 5 milletvekili ile MÜSİAD izledi. Üstelik MÜSİAD'ın eski başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı Ali Bayramoğlu da artık mecliste. Elbette Merrill Lynch'ten Mehmet Şimşek'i unutmamak lazım. Nazım Ekren, Reha Denemeç, Bülent Gedikli ve Ali Babacan'lı bir kurmay kadrosunun çatısı ortaya çıktı.
Ekonomi kurmaylarının yanında artık AK Parti'nin bir solu var: 'AK Sol.' Acaba onlar ne yapacak?
Daha şimdiden Abdüllatif Şener'in yerine Başbakan Yardımcılığı için adı geçen Ertuğrul Günay, Zafer Üskül, Ayşenur Bahçekapılı ve Mehmet Domaç sosyal program ve değişim için çalışacak. Türk halkı 'AK Sol'dan sivil bir anayasa bekliyor.
Bakalım ne yapacaklar!
Ancak ben Meclis'in 'Aşiret kadınlarına' odaklandım. AK Partililer onlara ' Anadolu Grubu' diyor.
Başı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin çekiyor. Bu dönemin en önemli milletvekillerinden biri hiç şüphe yok ki Şahin olacak. Ağrı, Van ve Urfa'dan gelen aşiret kadınlarının yanında başta Konya Aksaray
ve Trabzon'dan ilk kez Meclis'e gelen kadın milletvekilleri kadınlar için önemli.
Temennim, '2013 - 2023 vizyonu' diye kendisine yol haritası çizen AK Parti'nin kadın vekillere karşı bu kez daha samimi davranması! Kadınların vitrin süsü olmaması!
Çünkü çoğu vekilin AK Parti'de tabanı yok! Onlar Tayyip Erdoğan'ın vekilleri!..
Tabansız siyaset zor!..