kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

THY: Sendikaya son teklif verildi

Yeni Haber
Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu ile bir araya gelen THY Yönetim Kurulu, sendikaya son teklifin verildiğini bildirdi.

Yönetim Kurulu, "Sunulan nihai teklifte önceki teklifle önerilen sosyal yardım, iyileştirmeler ve ilk yıl için yüzde 10 ücret artışı aynen korunmuş, ikinci yıl için ise oluşacak enflasyon rakamının bir puan üzerinde ücret artışı öngörülmüştür. Bunlara ek olarak ayrıca, intibak süreleri tamamlanmamış tüm çalışanlar için intibak süreleri tamamlanana kadar aylık 120 YTL'lik sosyal yardımın yanısıra aylık brüt 100 YTL seyyanen ücret artışı teklif edilmiştir" açıklamasında bulundu.

THY Yönetimi, olası bir greve karşı, hak kaybına uğramamak için, muhtemel bir grev halinde uygulanmak üzere lokavt kararı aldığını bildirerek, "Artık THY Yönetim Kurulu tarafından atılacak başka bir adım kalmamıştır" dedi.

THY Yönetiminin daveti üzerine Türk Hava Yolları A.O. (THY) Yönetim Kurulu ve Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için biraraya geldi. Toplantı sonrası THY Yönetimi, sendikaya son teklifin verildiğini açıkladı.

21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde THY Yönetiminin daveti üzerine Türk Hava Yolları A.O. (THY) Yönetim Kurulu ve Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri bugün saat 12.00'de THY Genel Müdürlük Binası'nda bir araya geldi.

Toplantı sonrasında THY Yönetiminden yapılan açıklamada, görüşmede, konusu olan maddeler müzakere edildiği belirtilerek, görüşmede THY Yönetim Kurulu uyuşmazlık konusu idari maddelerin bazılarında da iyileştirme öngören nihai teklifini sendika yönetimine sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Sunulan nihai teklifte önceki teklifle önerilen sosyal yardım, iyileştirmeler ve ilk yıl için yüzde 10 ücret artışı aynen korunmuş, ikinci yıl için ise oluşacak enflasyon rakamının bir puan üzerinde ücret artışı öngörülmüştür. Bunlara ek olarak ayrıca, intibak süreleri tamamlanmamış tüm çalışanlar için intibak süreleri tamamlanana kadar aylık 120 YTL'lik sosyal yardımın yanısıra aylık brüt 100 YTL seyyanen ücret artışı teklif edilmiştir" denildi.

Sendika Yönetimi kendilerine sunulan nihai teklifi yetkili kurullarında değerlendirip kararı ileteceklerini belirttiklerinin belirtildiği açıklamada, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nun 'Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun 27'nci maddesinde belirtilen "Uyuşmazlığın tarafı olan işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işveren, işçi sendikasının almış olduğu grev kararının kendisine tebliğinden itibaren 6 (altı) iş günü içinde lokavt kararı alabilir" hükmü gereğince, hak kaybına uğramamak için, muhtemel bir grev halinde uygulanmak üzere lokavt kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Türk Hava Yolları Yönetimi bugüne kadar olduğu gibi görüşme sürecinin tamamlanması adına başlangıçtan beri iyi niyetli ve çözüm odaklı sürdürdüğü görüşmelerde son bir adım daha atmıştır. Artık THY Yönetim Kurulu tarafından atılacak başka bir adım kalmamıştır. Tüm çalışanlarımızın, sektörümüzün ve ülkemizin gözü Türk Hava Yolları Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerindedir. Bu noktada sendika yönetiminin taşımış oldukları sorumluluğun gereği olarak bu süreci daha fazla uzatmadan sonlandıracağına inanıyoruz."

(ANKA)