kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Davalı üç müsteşara dokunulmazlık zırhı

Nergis DEMİRKAYA ISPARTA
Haklarında 'yargı kararlarını uygulamama' gerekçesiyle çok sayıda dava bulunan Necat Birinci, Necdet Ünüvar ve Ömer Dinçer, vekil olarak dokunulmazlık kazandı..
Seçim sonuçları, haklarında "yargı kararlarını uygulamadıkları" gerekçesiyle çok sayıda dava bulunan ve aday olmak için görevlerinden istifa eden müsteşarlara dokunulmazlık zırhı getirdi. Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci hakkında, yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle toplam 6 dava bulunuyor. 5 ay hapis cezası onaylanan ancak ertelenen Birinci AKP'den İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girmeye hak kazandı. Birinci hakkında henüz sonuçlanmayan 4 dosya milletvekilliği nedeniyle rafa kaldırılacak. Hakkında, görevi kötüye kullanma ve yargı kararlarını uygulamadığı gerekçeleriyle çeşitli davalar açılan eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar da Meclis'e sığındı. AKP'den Adana milletvekili seçilen Ünüvar'ın da, dokunulmazlık zırhına gireceği için hakkındaki bütün davalar millitvekilliği sonrasına ertelenmiş oldu. AKP'den İstanbul milletvekili seçilen eski Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de dokurulmazlık zırhı aldı.

TATLISES ŞANSINI KAYBETTİ
Sauna çetesi davasının sanıkları arasında bulunan İbrahim Tatlıses aday olduğu Genç Parti barajı geçemediği için yargılaması sürecek. Sedat Peker'in adamlarına menfaat karşılığında silah ruhsatı vermekle yargılanan Genç Parti'nin adayı eski Tokat Valisi Ayhan Çevik de dokunulmazlık zırhına giremedi. Hakkında kesinleşmiş ceza bulunan Şanlıurfa milletvekili adayı Sedat Bucak'ın da hapse girmesi gündeme gelebilecek. Cinayet davasından yargılanan Muzaffer Atılgan için de, Demokrat Parti Meclis'e giremediği için yargı süreci devam edecek.
Haberin fotoğrafları