kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de asrın sel felaketi GALERi

Yeni Haber
Çevre Ajansı, İngiltere'nin kuzey ve orta kesiminde etkili olan selin, modern tarihin en önemli felaketi olduğunu bildirdi. ..
Çevre Ajansı yetkilileri ve bilim adamları ayrıca, bu tür doğal felaketlerin gelecek yıllarda alışılmış hale gelebileceği uyarısında bulundu. Bu arada felaketin etkileri sürüyor. Severn ve Thames nehirlerinde taşkın tehlikesi devam ederken, dün gün boyunca binlerce kişinin kurtarma ekiplerince bulundukları yerlerden alınarak güvenli bölgelere nakledildikleri bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dün gece itibariyle selden etkilenenlerin sayısının 1 milyona ulaştığını duyuran İngiliz basını, bunların 500 bininin susuz, elektriksiz kaldıklarını yazdı.Uzmanlara göre, bu sayı, halen yükselmekte olan nehirlerde taşkın olması durumunda katlanarak artabilir.

Bu arada, nehirlerin çevresinde batı, merkezi ve güney İngiltere'de yaşayan yüz binlerce kişi olası sel felaketine karşı uyarıldı. Sel sularının kullanılamaz duruma getirdiği ev sayısının 10 bin olduğu, bu rakamın da artabileceği bildirildi.

Thames ve Severn nehirlerinde su seviyesindeki artışın, 1947 yılındaki sel felaketindeki seviyenin de üzerinde olduğunu belirten uzmanlar, su seviyesinin, normalin 6 metre üzerine çıkmasının beklendiği uyarısında bulundu.

Sel felaketi mağdurlarının, bir yıl boyunca evlerine dönemeyebilecekleri belirtilirken, hükümetten felaketzedelerin barınma sorununa kalıcı çözüm bulması istendi. Selin bir etkisi de gıda fiyatları ve sigorta poliçelerindeki artış oldu. Halkın stok yapma eğilimi yüzünden gıda fiyatları artış gösterirken, sigorta şirketleri de fiyatlarını yükseltmeye başladı.

İngiliz basını ise hükümeti, üç yıl önce uzmanlar ve yetkililer
tarafından tehlikeyle ilgili uyarılmasına rağmen önlem almadığı
gerekçesiyle eleştiriyor.