kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kızı kanser olunca torunlarını doğurdu

ABD'de yaşayan 57 yaşındaki kadın, kansere yakalanıp rahmi alınan kızı için taşıyıcı annelik yaptı ve kendi ikiz torunlarını dünyaya getirdi..
ABD'nin Florida eyaletinde Ann Stolper isimli 57 yaşındaki kadın, erken yaşta kansere yakalanıp rahmi alınan kızı için taşıyıcı annelik yaparak geçen yıl 1 Kasım'da kendi ikiz torunlarını doğurdu. Doktorlar, bir daha hamile kalması mümkün olmayan Caryn Chomsky'nin (25) yumurtalarını eşi Ayal'dan alınan spermle laboratuvar ortamında dölledi. Sıra bir taşıyıcı anne bulmaya gelince büyükanne Stolper gönüllü oldu. Hamile kaldığında 57 yaşında olan büyükanne, "Normalde 55 yaşından sonra taşıyıcı anne olmak mümkün değil. Ancak ben çok ısrar ettim, doktorlar da kalbimin ve sağlık durumumun iyi olduğunu görünce kabul ettiler" dedi.

6 HAFTA ERKEN DOĞUM
Torunları Itai ve Maya'yı devlet hastanesinde dünyaya getiren Stolper, "Doğum 6 hafta erken oldu. Ancak yine de bebekler son derece sağlıklı" dedi. Bu ne kadar ender bir durum olsa da dünyada bir ilk değil. Daha önce de Yunanistan ve ABD'nin Oregon eyaletinde kendi torunlarının taşıyıcı anneliğini yapan kadınlar vardı. Stolper'ın farkı ise bu taşıyıcı annelerden en az 5 yaş büyük olması...
Haberin fotoğrafları