kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New York farelere teslim!

Yeni Haber
Yaklaşık 50 milyon farenin yaşadığı tahmin edilen Amerika'nın en büyük kenti New York'ta farelerden kurtulmak için ilginç çözümler üretiliyor. New Yorklu bir işadamı, farelerin en çok bulunduğu yerlerden biri olan çöp kutuları için, fare kovucu bir çöp poşeti icat etti. New York'ta son olarak geçtiğimiz aylarda Greenwich Village'daki KFC-Taco Bell restoranlarında gezinen fareler New York'un gündemine oturmuştu.


New York şehrinde 50 milyon farenin yaşadığı tahmin ediliyor. Bu rakam her New Yorkluya 6 fare düştüğünü ortaya çıkarırken eyalet genelinde de bir kişiye iki fare anlamına geliyor.

Gökdelenlerden metro istasyonlarına, restoranlardan parklara kadar hemen hemen her yerde görülen fareleri yaşam alanlarından uzak tutmak için ilginç bir icada imza atıldı. Farelerin başlıca geçim alanları olan çöplere artık eskisi gibi rahat ulaşamayacaklar. Joe "Dee" Dussich isimli bir işadamı, fareleri çöplerden uzak tutan yeni bir poşet icat etti.

Ürettiği poşetle başarılı olacağını düşünen "Dee" Dussich, üç kuşaktır plastik çöp torbası üretimi yaptıklarını, müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine de bu tarz bir çalışamaya başladığını ifade etti. Birkaç yıl süren araştırmalar sonucunda içinde nane, okaliptüs gibi değişik maddelerinde bulunduğu bir çöp poşeti yapan firma bu buluşu 'Repell X' adıyla piyasaya sürdü. Firma yetkilileri, New York'ta yoğun taleple karşılanan poşetin, özellikle restoran sahiplerinin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Poşetin hayvanları öldürmediğini ifade eden Joe "Dee" Dussich, ürünün fareler dışında rakun, kızılkanat gibi farklı kemirgenleri de çöplerden uzak tuttuğunu dile getirdi. Central Park ve Eisenhower Park gibi New York'un iki önemli parkına bu poşetten satış yaptıklarını aktaran şirket yöneticisi "Dee" Dussich, ürünü konusunda hayli iddialı olmasına rağmen park yetkilileri henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Çöp poşeti, 25 ile 35 cent arasında satılıyor.