kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal istifa etmezse yeni parti kurulacak

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı istifaya çağıran muhalifler, bu istekleri gerçekleşmediği takdirde yeni parti kuracak.

Baykal'ın istifa etmesi için kamuoyunu yönlendirme kararı alan muhalifler, bir süre daha bekledikten sonra yeni oluşum projesini hayata geçirecek.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği Baykal muhalifleri Ankara'da yaptıkları toplantıda, "Baykal'ın istifa etmesi için toplumsal baskı yaratma" kararı aldı. Mustafa Sarıgül, Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, İsmail Değerli, Mehmet Tomanbay, Adnan Keskin ve Hasan Aydın gibi isimlerin katıldığı toplantı istenilen verimde geçmedi.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifaya zorlanması için "kamuoyu yaratılması" kararı alınırken, bu sürecin ne kadar devam ettirileceği konusunda uzlaşı sağlanamadı.

Toplantıya katılan ve önerilerini aktaran Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, hiç vakit kaybedilmeden parti kurulması gerektiğini savundu. Ancak, bu öneri şimdilik kabul görmedi. Doğan da bir süre beklenilmesi yönündeki karara uyacağını bildirdi.

Mustafa Sarıgül'ün, toplantı boyunca hiç konuşmadığı ve sadece konuşulanları dinlediği ifade edilirken, Baykal'ın istifa etmesinin, kendi açıklamaları da dikkate alındığında sürpriz olacağı yorumları yapıldı.

YENİ PARTİ SİNYALİ

Eylül başına kadar Baykal'ı istifaya zorlama kararı alan muhalifler, Baykal'ın istifa etmemesi durumunda yeni parti çalışmalarını masaya yatıracak. Toplantıya katılan bazı isimler, Baykal'ın istifa etmesinin beklenemeyeceğini kaydederek, parti çalışmalarına hız verilmesini istedi.
Toplantıda, sosyal demokrat kökenli vatandaşlarda Baykal'a karşı bir öfke bulunduğuna işaret edilerek, bu durumu Baykal aleyhine kullanılmasının sonuç verebileceği belirtildi.

(ANKA)