kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzde 1'lik BSMV kararı

Yeni Haber
Merkez Bankası tarafından ihraç edilen likidite senetlerine dönük bazı işlemlerde uygulanacak Banka ve Sigorta Muameleleri vergisi (BSMV) oranı, yüzde 5'ten yüzde 1'e çekildi.Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayımlanmasını izleyen üçüncü günde yürürlüğe girmek üzere yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, Merkez Bankasınca ihraç edilen likidite senetlerin 'geri alım ve satım taahhüdü ile iktisap veya elden çıkarılması' karşılığında lehe alınan paralar üzerinden alınan BSMV, yüzde 5'den yüzde 1'e düşürüldü.

Aynı şekilde Merkez Bankasınca ihraç edilen likidite senetlerinin 'vadesi beklenmeksizin' satışıyla lehe alınan paralar üzerinden alınan BSMV de yüzde 5'den yüzde 1'e indirildi.

Alınan bilgiye göre, daha önce, yine Bakanlar Kurulu Kararı ile Devlet İç Borçlanma Senetlerinden (DİBS) alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi yüzde 1'e çekilirken, son düzenlemeyle paralellik sağlanmış oldu.

Banka ve Sigorta Muamemeleri Vergisinin genel nispeti yüzde 15 olarak uygulanıyor. Ancak Gider Vergileri Kanununun verdiği yetkiye istisnaden çıkarılan muhtelif Bakanlar Kurulu Kararları ile bu oran, bazı kalemlerde daha düşük uygulanabiliyor.


AA