kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Unakıtan: Ermeni'nin parası varsa gelsin, ne yapacak ki?

Maliye Bakanı Unakıtan, seçim olacak diye özelleştirme ihalesinin yapılmamasının Türkiye'nin güvenirliliğini azaltacağını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Unakıtan: Ermeni'nin parası varsa gelsin, ne yapacak ki?
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Petkim ihalesini değerlendirirken, menfaate bakmak gerektiğini vurgulayarak, "Ermeni'ymiş filan... Parası varsa gelsin, ne yapacak ki. Kaldı ki bu şirket Kazakların bir atraksiyonu. Milli menfaat her şeyin üstünde ama bir yandan da akıllı olacaksın." dedi. AK Parti Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir Genç İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, özelleştirmelere devam edeceklerini bildirdi. Unakıtan, şöyle konuştu: "Özelleştirmede satıyorsun, satıyorsun bitmiyor. Bu kadar komünist bir ülkeymişiz. Komünizmin ağdalısıymışız. Ulaştırma, çimento, kağıt, şeker, her şey devlete ait. Bir berber dükkanları kalmış özel teşebbüsün elinde." Davos'ta Ofer ile görüştüğünü tekrarlayanUnakıtan, Petkim ihalesine çıkıldığında seçimin gündemde olmadığını kaydederek, şunu söyledi: "Seçim olacak yapmayalım dersek Türkiye'nin güvenilirliği azalıyor. Enerji ile ilgili bir erteleme yaptık, uluslararası çevrelerden tepki geldi. Satılsın veya satılmasın kararını zaten yeni hükümet verecek."

RİSKE GİRMEYİN
Bakan Unakıtan, işadamlarını borçlanmada vade ve kur riski konusunda da şöyle uyardı: "Türkiye'de finansman bolluğu olacak. Enflasyon ve faizler düşecek. Gelecek 5 yılda bunu göreceksiniz. Hatta bankaların ayağınıza gelip 'sizinle nasıl çalışabiliriz, ne işler yapabiliriz' dediği noktalara gelebiliriz. Onun için uzun vadeli, yüksek faizle borçlanmayın. Kısa vadede alın. TL kazanıyorsanız TL, dolar kazanıyorsanız dolar borçlanın. Fazla riske girmeyin."