kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Boeing, Konya'ya yatırıma geliyor

Yeni Haber
Dünyanın önde gelen Amerikan uçak yapım firmalarından Boeing, tamir ve bakım hizmeti satın almak üzere 100 kişilik Bakım Merkezi kurmak için, Konya'da görüşmeler yapıyor...
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boeing firmasının Avustralyalı yetkililerinin, Konya'nın sanayi alt yapısını incelemek ve bilgi almak amacıyla kente geldiğini söyledi.

Boeing Tedarik Destek Koordinatörü Scott Franklin ve ABS ILS Koordinatörü Tony Larcombe'nin, KSO'da düzenlenen toplantıda Konyalı sanayicilerle bir araya geldiğini anlatan Büyükhelvacıgil, firma yetkililerinin Konya'da üretim yapan sanayicilerden bilgi aldığını belirtti.

Boeing Tedarik Destek Koordinatörü Scott Franklin'in, Boeing 'in dünyada 150 bin kişi çalıştırdığını ifade ettiğini anlatan Büyükhelvacıgil, ''Franklin, tamir ve servis hizmeti almak üzere Konya'ya gelmek istediklerini söyledi. Türkiye'ye sattıkları 4 uçağın tamir ve bakımı için Türkiye'ye eleman gönderdiklerini, Konya'da ise bu işlerle uğraşan 100 kişilik bir tamir bakım merkezi oluşturacaklarını söyledi'' dedi.

''BEKLEDİĞİMİZİN ÜZERİNDE ALTYAPI İLE KARŞILAŞTIK''

Boeing yetkililerinin kendilerine, ''Konya sanayisi, dünyanın önemli sanayileriyle rekabet edebilecek güce sahip. Beklediğimizin çok üzerinde gelişmiş sanayi altyapısı ile karşılaştık'' dediklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
''Biz de kendilerine, öz sermayesiyle her geçen gün büyüyen Konya sanayisinin, Boeing 'e her türlü altyapı desteği verebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledik. Boeing 'in Konya'ya gelmesi, sanayimizin büyümesine ivme kazandıracaktır. Umuyoruz ki, Boeing'in bu yatırımı Konya'ya yabancı yatırım çekme konusunda örnek teşkil edecektir. Yabancı yatırımcının Konya'ya gelmesi için elimizden gelen her türlü desteğe vermeye hazırız. Bunu firma yetkililerine de ifade ettik.''

Büyükhelvacıgil, Boeing yetkilileri ile Konya sanayisinden bir heyetin 3 gün boyunca Konya'da sanayi tesislerinde gezi ve incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.