kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Oyumu CHP'ye de vermem!..

22 Temmuz'da oyumu CHP'ye de vermeyeceğim.. İki sebepten.. Birincisi.. Deniz Baykal Hocam.. Kendi partisi içinde demokrasinin tüm yollarını tıkayan birisinin, ülkede demokratik mücadeleye çıkmasını anlamam mümkün değil.. Bu fikirde olanlar azınlıkta da değil üstelik.. "Baykal oldukça CHP'ye oy vermem" diyenlerin sayısı hayli fazla ve içlerinde yedi sülaleden CHP'li olanlar da var.
Baykal, liderlik heveslerinden vaz geçebilse, Atatürk'ün Cumhuriyeti kuran partisine demokrasiyi getirip, mesela onursal başkanlığa çekilme fazilet ve basiretini gösterebilseydi, CHP bugün seçime, 1 numaralı parti adayı olarak giderdi, ona inanıyorum. Ama Deniz Hocam kişisel ihtiraslarını aşamadı, fedakârlık yapma zamanının geldiğini anlayamadı. AKP'yi durdurma ve geriletme savaşında, parti içi birleşmeyi dahi sağlamadı. DSP'ye uzattığı elini, kendi partisini yüceltenlere uzatmadı. Hikmet Çetin, Celal Doğan gibi eski ustalar, Mustafa Sarıgül, Bedri Baykam gibi gençlere dönüp bakmadı bile.. Tüm muhalifleri, hatta muhalif olma ihtimali bulunanları tasfiye ederken, sadece kendisine biat edenleri yanına alıp yola çıktı.
Benim bu kafaya destek olmam mümkün değil..
İkincisi..
Dün 22 Temmuz'un, AKP'yi durdurma seçimleri olduğunu anlatmıştım. Bu amaca ulaşılması, Meclis'e üçüncü ve dördüncü partilerin girmesi ile mümkün olur. İki parti Meclis'e girerse, bugünkü tablo tekrar edilir. CHP azınlık, AKP tek başına çoğunluk olur. Hele bir de Cumhurbaşkanını seçecek çoğunluğa ulaşırlarsa nelere gidebileceğimizi düşünmek dahi istemiyorum.
Dengeli ve demokrat bir Meclis için, barajı en az üç partinin aşması şart. Seçim sistemi, barajı aşamayan partilerin oylarını ve sandığa gitmeyen seçmenleri, birinci partiye oy vermiş sayıyor adeta ve geçen seçimde olduğu gibi, seçmenlerin sadece yüzde 24'ünün oyunu alanlar, Meclis'te anayasayı bile değiştirecek güce ulaşabiliyorlar. Bunun adı da (Sevsinler) demokrasi oluyor, benim tarafsız ve bağımsız medyamda.
CHP barajı nasılsa aşacak. Benim oyuma ihtiyacı yok. Ötekilerin durumu kesin değil. AKP'yi durdurma oyununun baraja en yakın partilerden birine verilmesi akılcı taktik olacak.
O zaman hangisi?..
Ona da yarın bakacağız!..