kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Real Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, 3.5 yıl içinde Türkiye'deki Real'lerin sayısının 30'a çıkacağını söyledi.

'İlk mağazayı İstanbul'da açsaydık, lider olmuştuk'

Real Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, Türkiye'ye 9 yıl önce Ankara'da hipermarket açarak girdiklerini hatırlatarak, "İlk mağazayı İstanbul'da açsaydık, bugün sektörün lideriydik" dedi..
Alman hipermarket devi Real'in Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, 1998 yılında Ankara'dan girdikleri Türkiye pazarına İstanbul'dan giriş yapmış olsalardı, bugün sektörde çok farklı bir yerde olacaklarını belirterek, "Eğer öyle yapsaydık, piyasada yüzde 100 lider olurduk" dedi. Türkiye'deki stratejilerini 2011 yılına kadar 30 mağazaya ulaşmak şeklinde belirlediklerini söyleyen Groth, "Bu da 1 milyar Euro yatırım, 10 bin istihdam demek" dedi. 15 Ağustos tarihinde İstanbul Ümraniye ve Yakuplu'da olmak üzere iki hipermarketi daha açacaklarını söyleyen Ulf Groth, bu açılışlarla ilgili olarak düzenlediği toplantıda, soruları yanıtladı. Her biri yaklaşık 35 milyon Euro'ya malolan hipermarketlerden yılda toplam 240 milyon YTL'lik ciro hedeflendiğini söyleyen Groth, "İki yeni hipermarket açılışıyla birlikte Türkiye genelindeki mağaza sayımız 10'a çıkacak. Bir mağazanın oluşturulması neredeyse 2-3 yılımızı alıyor. Tahminim bu mağazalardan elde edeceğimiz ciro Almanya'ya gönderdiğimiz rakamların üzerinde olacak. Yakuplu Belediyesi'ndeki mağazadan yıllık 90 milyon YTL, Ümraniye'deki mağazadan 150 milyon YTL beklentimiz var'' dedi.

2011'DE 30 REAL
Önümüzdeki dönemde Diyarbakır, Kayseri, Manisa ve Aydın gibi şehirlerde mağaza açmayı düşündüklerini de söyleyen Ulf Groth, "Aslında nüfusu 750 binin üzerinde bulunan tüm şehirlerimizi portföyümüze almış durumdayız'' dedi. Real'in Almanya'da Extra adında bir süpermarket konsepti bulunduğunu hatırlatan Groth, "Türkiye'de olası bir süpermarket yatırım planını ancak Extra'lar Almanya dışına çıkarsa gündeme getirebiliriz" diye konuştu.