kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OMV kaliteli petrol yatağı buldu

Yeni Haber
Orta Avrupa 'nın lider petrol ve gaz grubu OMV, %100 iştiraki olan OMV (U.K.) Ltd ile uluslar arası ortaklarının, Şetlant adalarının Batısında yer alan Faroe-Shetland Kanalı ROSEBANK gaz ve petrol sondaj kuyularından başarılı test sonuçları elde ettiklerini açıkladı.

Chevron firmasının operatörlüğünü yaptığı 205/11 kuyusu 1.100 metre deniz derinliğinde çalışıyor. Test üretimi sırasında kuyudan bölümler halinde her gün 6.000 varil iyi kaliteli petrol elde edildi. 2007 Kasım ayı itibarı ile kuyu delme işleminin tamamlanacağı ve devamında değerlendirme bilgilerinin analizi sonucunda ileriye dönük çalışma programının son şeklini alacağı umulmakta.

OMV İcra Kurulu üyesi ve Sondaj&Üretim (S&Ü) faaliyetleri sorumlusu Helmut Langanger, "Test sonuçları son derecede tatmin edici çıktı. Kuzeybatı Avrupa ana faaliyet bölgemizin kapsam alanı içerinde yer alan ROSEBANK ve Batı Şetlant Bölgesinde Sondaj&Üretim çalışmalarımızda OMV önemli adımlar atıyor ve İngiltere faaliyetimiz başarı ile büyüyor" dedi.

ROSEBANK 'da açılması planlanan üç değerlendirme kuyusunun ikincisi olan 205/11 sondaj ve keşif programının bir parçası. Şimdi çalışmaları yürüten platform üçüncü sondaj noktası olan ve daha kuzeyde yer alan 213/27-A2 kuyu koordinatlarına yüzdürülecek ve faaliyetine bir süre orada devam edecek.

ULUSLARARASI SONDAJ&ÜRETİM PORTFÖYÜ

OMV 20 ülkede altı ana bölgeye konuşlanmış dengeli bir Sondaj&Üretim dosyasına sahip: Orta Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kuzey-Batı Avrupa, Orta Doğu, Avustralya/Yeni Zelanda ve Rusya/Hazar bölgesi. OMV Günlük üretimi yaklaşık 322,000 boe/gün ve doğal kaynak hacmi ise 1,3 Milyar boe (petrol variline eşdeğer).