kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzan: Dayan Türkiye 5 gün kaldı diyorum

Yeni Haber
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da tek başına iktidara gelememesi halinde siyaseti bırakacağı yönündeki sözleri üzerine, ''Dayan Türkiye 5 gün kaldı diyorum, çünkü iktidardan gidiyor'' dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere İzmir'de bulunan Cem Uzan, Ege Bölgesi'nde yayın yapan bir televizyonda yayınlanan programa katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın tek başına iktidara gelememeleri halinde siyaseti bırakacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Uzan, şunları kaydetti: ''Dayan Türkiye 5 gün kaldı diyorum. Çünkü iktidardan gidiyor. AK Parti'nin tek başına iktidar olması mümkün değil. Ben bunu Türkiye'nin her yerinde, her sokağında, her mahallesinde görüyorum. Sayın Erdoğan'ın sinirlerinin, gerginliğinin arttığını vatandaşımız da görüyor. Son 5-6 gün ama 23'ünden sonra emekli bir başbakan olarak bol bol dinlenir.''

Kardeşi Hakan Uzan ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesiyle ilgili olarak cuma günü İzmir'de açıklama yapacağını ifade eden Uzan, ''Onun konuşmasını bekliyorum. Başbakanlık makamına saygımızdan bekliyoruz. Açıklasın, doğruları söylesin diye. O söylemezse cuma günü ben açıklayacağım'' dedi.