kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Oğlum gemicik aldı"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlunun gemi almasının almasının abartıldığını belirtti.

NTV'de yayınlanan "Seçim 2007" programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, oğlunun gemi almış olmasının medya tarafından büyütüldüğünü söyledi. "Gemi var gemicik var" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir de bunun sıfırı var, eskisi var. Siz kalkar, 15-16-17 yaşında bir gemi alır ve küçük gemi de küçük bir gemiciklerden olursa ve bunun da ödeme koşulları da gayet iyi olursa, kendi kendini ödeyecek durumda olursa niye alınmasın? Taksidini de bu gemi ödüyorsa yapabilirsiniz."

TV STÜDYOSU ER MEYDANI OLUR MU?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal ile bir televizyon programında tartışmaya çıkmaması ile ilgili olarak ''TV stüdyosu er meydanı olur mu? Er meydanı miting meydanlarıdır. Çıkarsın miting meydanına orada kilonu görürsün. Merak etme, şurada artık 5 gün kaldı. 5 gün sonra milletimiz, halkımız er meydanında kimin ne yaptığını ortaya koyacak zaten'' dedi.

Bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir televizyonda tartışmaya çıkmamasını, Baykal'ın ''tartışma üslubundan çok uzak bir insan'' olmasına bağlayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunları biz Parlamento'da da yaşadık. Parlamento'da bile sayın Baykal kürsüye çıktığı zaman tamamen siyasi etik dışına çıkması çok müsait olan birisi, bir anda. Normal ikili şartlardaki ikili görüşme üslubuyla, normal herhangi bir resepsiyonda şurada burada farklı ama oralarda çok çok farklı...

Sayın Baykal, hep krizden nemalanan, nemalanmak isteyen birisi. Yoksa milletin, halkın, cumhurun kendisine vereceği bir makama hazırlanan birisi değil. İşte bu üslubu nedeniyle. Ben bir kere kendisiyle beraber çıktım. Ama bu süre içerisinde maalesef yaşadıklarımız tekrar çıkmamayı gerektirdi.''

Deniz Baykal'ın ''Er meydanı'' ilanına atıfta bulunan Erdoğan, ''TV stüdyosu er meydanı olur mu? Er meydanı miting meydanlarıdır. Çıkarsın miting meydanına orada kilonu görürsün. Merak etme, şurada artık 5 gün kaldı. 5 gün sonra milletimiz, halkımız er meydanında kimin ne yaptığını ortaya koyacak zaten'' dedi.

''70 YAŞ TARTIŞMASI''


Erdoğan, ''Siyasette 70 yaş sizin için sınır mıdır?'' sorusuna, ''70 yaş meselesi şuradan kaynaklanıyor. Ben, yani yaşı 70'e dayanmış bir insandan biz olgunluk beklerken bu tür yollara tevessül etmesi bizi üzmektedir, biz bunu ifade ettik. Yoksa öyle hakaret, böyle bir şey söz konusu değil'' karşılığını verdi.

Erdoğan, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile tarafsız olmaması hasebiyle verimli bir çalışma yapamadığınızı mı düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, yüzde 100 verimli çalışma yapamadıklarını, bazı konularda mutabık kalamadıklarını kaydetti.

''Şurada Büyükelçi atamaları yapılacak. Büyükelçi atamalarında Dışişleri Bakanlığının durumu bellidir, ama külliyen iade edilmiştir'' diyen Erdoğan, ''Burada yerindelik şartını Cumhurbaşkanı arayamaz, hukuki noktada uygunluk şartını arar, ama böyle bir gerekçe bize sunulmuyor. Böyle bir gerekçe sunulmadan iade ediliyor'' diye konuştu.


İRAN KONUSUNDA ABD'NİN YAKLAŞIMINI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran ile doğal gaz anlaşmasıyla ilgili olarak ''İran'ın bize yapmış olduğu cazip bir teklif var. Burada biz ülkemizin menfaatlerini düşüneceğiz. ABD, yaklaşımını bu noktada gözden geçirecektir'' diye konuştu.

Erdoğan, ABD'nin, Irak'tan çekilmesi için takvim açıklanması gerektiğini belirterek, ''(Şu anda hemen çekilmelidir) derseniz bu doğru değildir. Takvim açıklarsa, peyderpey çekilirse, bu, Irak'ı rahatlatır'' dedi.

Erdoğan, ''2002'de aldıkları oyun üstünde bir oy almaları halinde kendilerini başarılı,
altında almaları halinde ise başarısız sayacaklarını'' kaydetti.

1954'den beri ilk defa bir partinin iktidardayken oyunu artıracağını belirten Erdoğan, kamuoyu araştırmalarında yüzde 40'ın üzerinde oy oranının göründüğünü söyledi.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise ''Sayın Gül'ün iradesi benim için çok önemli'' dedi.

Terörle mücadele sırasında yakalanan silahların ABD silahları olduğunun söylenmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:''Tabii şu ana kadar yakalanan birçok silahların Amerikan silahı olduğunu biz Türkiye'de görüyoruz zaten. Yani burada silahı orası mı veriyor başka yerden mi temin ediyorlar onun çalışması ayrıca devam ediyor. Ama şu ana kadar yakalanan silahların ciddi bir kısmı maalesef Amerikan silahları. Türkiye'ye geçen teröristlerin üzerinde olan silahlar, bunlar tabii bu kanıyı, bu iddiayı kuvvetlendiriyor. Bunu da biz kendilerine defalarca söyledik. Yetkililerin, silahların özellikle, oradaki Amerikalıların çekilmesi neticesinde bırakılmış olan silahlar, oraya aktarılmış olan silahlar olduğu gibi yaklaşım tarzları var tabii bunları inandırıcı bulmak mümkün değil.''

İran ile doğal gaz anlaşmasıyla ilgili olarak ise Erdoğan, ''Biz petrolü dışarıdan ithal ediyoruz. İthalatta ödediğimiz rakamı küçültebilmek için arayış içerisindeyiz. Biz ABD'den petrolü, doğal gazı almıyoruz'' dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:''İran'ın bize yapmış olduğu cazip bir teklif var. Bu teklifte üç tane kuyuyu bize ihalesiz olarak verme teklifi. Burada biz ülkemizin menfaatlerini düşünmeyecek miyiz? ABD, yaklaşımını bu noktada gözden geçirecektir, çünkü Türkiye kendi menfaatini düşünecektir. Aynı şekilde Rusya için de geçerlidir. Her ülke bunu düşünüyor. Şu anda ABD bir çok petrol şirketleriyle Irak'ta çalışmalarını başlatıyor. Rusya buna benzer çalışmalar yapıyor. Biz de yapacağız. Bunu yaparken (Bu çalışmaları yaparken bizden niye izin almadın mı?) diyecek. Bunu anlayışla karşılayacaklarını tahmin ediyorum.''

Erdoğan, bir soru üzerine 23 Temmuz'da grup kurabilecek sayıya ulaşacak bağımsız milletvekilleri ve MHP gibi iki ayrı ucun Meclis'te olmasının Türkiye için bir gerilim kaynağı olacağını kaydetti. Erdoğan, ''Bu noktada verilecek oyların önemi çok çok fazladır'' dedi.Başbakan Erdoğan, terörün hiç bir zaman sıfıra inmediğini belirterek, ''Bu, milli mesele. Herkesin el ele vermesi lazım. Şehitlerimiz bizim ortak evlatlarımız. Şehitlerimizin üzerinden siyasi istismar ve oy devşirme gibi bir yola girilmesi çok çirkin'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Irak'tan ABD'nin çekilmesinin gerekli olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, ''ABD, Irak'tan çekilmelidir. Bunun için bir takvim açıklamalıdır. Şu anda hemen çekilmelidir derseniz bu doğru değildir. Takvim açıklarsa peyderpey çekilirse bu Irak'ı rahatlatır'' diye konuştu.Başbakan Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmesini seçimden sonraya bıraktıklarını bildirdi.

PETKİM'İN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Özelleştirmelerle ilgili bir soru üzerine ise Erdoğan, şunları kaydetti: ''PETKİM'i alan bir Kazak Türküdür. Bu Kazak Türkü aynı zamanda Şekerbank'ın belli bir kısmını da almıştır. Fakat PETKİM'in kendi iştigal alanı sebebiyle yanına Rus firma da almıştır. Bu Rus firmasının yönetici kadrolarının içinde farklı, Ermeni vesaire var. Burada bu Kazak firması satışın onaylanması halinde hisseleri kendi hissesine geçirmek suretiyle bu işi ağırlıklı olarak kendisi yürütecek.

OYAKBANK satıldı. OYAKBANK kimin? ERDEMİR alınırken aynı bu yaygaralar koparılmadı mı? (Bunu kendi ülkemizin insanları alsın) denmedi mi? Dendi. Sonunda burayı OYAK aldı. Aynı şekilde hareket eden OYAK, bu defa OYAKBANK'ı Fransızlar'a sattı. Şimdi bunu neyle izah edeceğiz?''Erdoğan, bir soru üzerine, ''Bonozedeler'' ile ilgili faiz çalışmaları yapıldığını, yetiştirebilirlerse seçim öncesi yetiştiremezlerse seçim sonrası faiz üzerinden durumu netleşenlerin paralarını alacaklarını kaydetti.

Erdoğan, dokunulmazlık kaldırılacaksa herkesin dokunulmazlığının kalkması gerektiğini, dokunulmazlığı olan kimsenin kalmaması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, yeni MGK Genel Sekreteri'nin atanmasının seçimden sonraya kalabileceğini kaydetti.

AJANSLAR