kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan cemevi ziyareti

Bülent AYDEMİR ANKARA
Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme mitingi sonrası Eriklibaba Kültür Derneği'ne giderek cemevini gezdi. Alevilerin "cemevlerinin ibadethane sayılması" taleplerine "Toplumun buna hazırlanması gerek" şeklinde karşılık verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan cemevi ziyareti
Seçim listelerinde Alevilere yer veren Başbakan Tayyip Erdoğan, seçime bir hafta kala İstanbul'daki Alevi dergahına sürpriz bir ziyarette bulundu. Erdoğan, önceki gün AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginin ardından, Eriklibaba Alevi Dergahı'na giderek Alevi dedeleriyle sohbet etti, birlikte çay içti. ardından da cemevini gezdi. Alevi dedeleri Erdoğan'a "Önümüzdeki dönemde sorunlarımızla ilgilenecek misiniz?" sorusunu yöneltti. Alevi vatandaşlar için yaptıkları çalışmaları anlatarak "Alevi cemaati, bizim birlik ve bütünlüğümüzün ayrılmaz bir parçasıdır" diyen Erdoğan, Alevi Dedesi Binali Doğan ile de ayaküstü sohbet etti. Doğan, "Bizler bu şekilde Ehli Beyt'i temsil ediyoruz. İslam'ın odağını temsil ediyoruz" dedi.

'BİLİMADAMLARI DEĞERLENDİRSİN'
Eriklibaba Kültür Derneği Başkanı Metin Tarhan sohbet sırasında Başbakan Erdoğan'a "Özellikle cemevlerinin ibadethane olarak yasal statüye kavuşturulması için sizden destek bekliyoruz" dedi. Bunun üzerine Erdoğan, "İbadethane denilince cami algılanıyor. Cemevlerinin ibadethane olarak yasal statüye kavuşturulmasını bilim adamlarının değerlendirmesi gerekir, toplumun buna hazırlanması gerekir, hemen olmuyor" karşılığını verdi. Erdoğan, Alevi toplumunun sorunlarını bildiğini belirterek, "Sorunları iktidarda çözmenin çabası içinde olacağız. Çözüm için farklı kesimlerin birbirleriyle yakınlaşması gerekir" dedi. Ziyareti SABAH'a değerlendiren Eriklibaba Kültür Derneği Başkanı Metin Tarhan, "Hiçbir şey taahhüt etmedik. Fikrimizin değişmesi mümkün değil. Oy gündeme gelmedi. Aleviler bilinçli insanlar, nereye oy vereceğini bilirler" dedi. Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, milletvekili adayı Ertuğrul Günay ile Alevi araştırmalarıyla tanınan Reha Çamuroğlu da eşlik etti.