kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP TRT'yi YSK'ya şikayet etti

Yeni Haber
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TRT yönetiminin AKP'yi kayırdığını öne sürerek, Yüksek Seçim Kurulu'na şikayette bulundu.

Önder Sav, YSK Başkanlığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, TRT'nin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini savunarak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Sav, siyasi parti temsilcilerine tanınan propaganda süresinin YSK tarafından daha önce belirlendiğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

''Bu konuşmalardan ayrı olarak 19.30 haber bülteninde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mitingde yaptığı konuşmasının 6 dakikalık bölümü yayınlanmıştır. Bunun yanı sıra AKP'li Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın seçim propagandası amaçlı kömür dağıtımı konusundaki açıklamasına yer verilmiştir.Bu haber bülteninden hemen sonra CHP sözcüsü Genel Başkanı Deniz Baykal ve ondan sonra da AKP sözcüsü Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan 10'ar dakikalık yasal süreli konuşmalarını yapmışlardır. Haber bültenindeki görüntülü konuşma ve bakan açıklamaları da seçim propagandasına yönelik olduğundan, AKP'ye tanınmış süre 18 dakikaya çıkmıştır. Böylece partiler arasındaki süre eşitliği bozulmuştur. Bu davranış açıkça TRT yönetiminin AKP'yi kayırdığı ve partiye tanınan propaganda süresini artırarak tarafsızlık esasına dayalı yayın ilkelerini ihlal ettiğini ortaya koymaktadır.''

(ANKA)