kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kim nerede oy kullanacak?

Yeni Haber
22 Temmuz seçimleri için geri sayım devam ederken, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, liderler ve bakanların nerede oy kullanacağı da netleşti. Emeklilik günlerini Gölbaşı'nda geçirmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyunu Çankaya Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda kullanacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları ise Çankaya İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek. Başbakan Erdoğan İstanbul'da, Baykal ve Bahçeli Ankara'da oy kullanacak. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve seçimlere bağımsız giren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise seçim bölgelerinde oy kullanacak. İzmir'den milletvekili adayı olan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan İstanbul'da, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın Ankara'da sandığa gidecek. 22 Temmuz'da Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve eski Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan da Ankara'da olacak.

SEZER YİNE ÇANKAYA'DA

Emeklilik günlerini Gölbaşı'nda geçirmeye hazırlanan ancak yeni cumhurbaşkanının seçilememesi nedeniyle görev süresi uzayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu seçimde de oyunu Çankaya Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda kullanacak.

GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI DA ÇANKAYA'DA


22 Temmuz seçimlerinde Sezer'in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları da Çankaya'da sandığa gidecek. Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullanacaklar.

ERDOĞAN KENDİNE OY VERECEK


22 Temmuz seçimlerinde Siirt'in yerine İstanbul 1. bölgeden aday olmayı tercih eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde de kendisine oy verecek. Ankara ve İstanbul'da ikameti bulunan Erdoğan, İstanbul'da evinin bulunduğu Üsküdar'da oy verecek. Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2165 No'lu sandıkta oy kullanacak olan Başbakan, sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelecek ve seçim sonuçlarını Ankara'da takip edecek. 3 Kasım 2002 seçimlerinde kendisine oy veremeyen Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise oyunu Ankara Subayevleri'nde bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu'nda kullanmıştı.

BAYKAL VE KUTAN AYNI OKULDA OY KULLANACAK

Başbakan Erdoğan'ın aksine CHP lideri Deniz Baykal Ankara'da oyunu kullanacak. Baykal seçim bölgesi Antalya yerine oyunu Ankara'da Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda sandığa atacak. Aynı okulda bu seçimde Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da oy kullanacak. Seçim günü Kutan'ın yanı sıra eski RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan da Ankara'da olacak. Erbakan oyunu Balgat'ta Ömer Seyfettin Lisesi'nde kullanacak.

BAHÇELİ ANKARA'DA AĞAR ELAZIĞ'DA, YAZICIOĞLU SİVAS'TA

Bu seçimde de Osmaniye'den milletvekili adayı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Ankara'da Anıttepe İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek. Erdoğan'ın yanı sıra, 22 Temmuz seçimlerinde seçim bölgesinde oy kullanacak bir başka lider de Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar olacak. Ağar oyunu seçim bölgesi Elazığ'da kullanacak. Ağar'ın dışında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, seçime bağımsız aday olarak girdiği Sivas'ta sandığa gidecek.

UZAN İSTANBUL'DA OY KULLANACAK

22 Temmuz seçimlerinde oyunu kendi seçim bölgesinde kullanamayacak genel başkanlar arasında Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da bulunuyor. Seçime İzmir adayı olarak katılan Uzan, seçim günü İstanbul'da olacak ve Beykoz Kavacık'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak.

GÜL MEMLEKETİNDE OLACAK

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise seçim günü memleketi Kayseri'de olacak. Gül, oyunu Kayseri'de Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde 1206 No'lu sandıkta kullanacak.

SEZER VE KARAYALÇIN ANKARA'DA


22 Temmuz seçimlerinde yer almayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise seçim günü Ankara'da olacak isimler arasında. Sezer ve Karayalçın oylarını Çankaya'da kullanacak. Sezer Türkkonut İlköğretim Okulu'nda, Karayalçın ise Çankaya lisesi'nde sandığa gidecek.

RAHŞAN ECEVİT BU SEÇİMDE TEK BAŞINA


Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümünün ardından OR-AN'daki evine çekilen DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit bu seçimde tek başına oy kullanacak. Rahşan Ecevit 22 Temmuz'da, 3 Kasım seçimlerinde Bülent Ecevit'le birlikte oy kullandıkları OR-AN'daki Perihan İnan İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek.

BAKANLAR NEREDE OLACAK?

Seçimlerde kendi memleketleri dışındaki illerden aday gösterilen çok sayıda bakan ise kendisine oy veremeyecek. Antalya'dan aday gösterilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mersin'den aday olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Eskişehir'den aday gösterilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir'den aday olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan'dan aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kendilerine oy veremeyecek isimler arasında.

Başbakan Yardımcısı Şahin, İstanbul Avcılar'da Güngör Tekiner İlköğretim Okulu'nda 1252 No'lu sandıkta, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda 3105 No'lu sandıkta, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Ankara Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda oyunu kullanacak.

(ANKA)