kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Üç çocuğumun 600 değil 5 dairesi var'

Erhan DOĞAN
Orman Bakanı Pepe, CHP lideri Baykal'ın "Çocuklarının 600 dairesi var" iddialarına bir basın toplantısı ile yanıt verdi..
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Çocuklarının 600 dairesi var" iddialarına "Üzerlerine kayıtlı 5 daireleri var. Kirada oturuyorlar" diyerek yanıt verdi. Pepe, geriye kalan 595 dairenin parasını ise Baykal'dan, İş Bankası'ndaki hisselerinden istedi. Pepe, dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Baykal'ın önce kendisi ile çocuklarına ait 50 olarak açıkladığı daire sayısını daha sonra 600'e çıkardığını beliren Pepe "Eğer bu rakamları açıklayamazsa müfteri ilan ediyorum" dedi. 25 yılı aşkın bir süredir ticaret ile uğraştığını, ne kendisinin ne de çocuklarının devletten ihale veya kredi almadığını anlatan Pepe "Devletle hiç ama hiç hukukumuz olmadı" dedi. Üç çocuğu bulunduğunu, ikisinin Ataköy, birisinin ise Florya'da kirada oturduğunu belirten Pepe şöyle dedi: "Çocuklarımın adlarına kayıtlı 5 tane daire var. Kalan 595 daireyi Baykal'ın İş Bankası'ndaki hisselerinden vermesini istiyorum."

TAHSİS YOK
Pepe, Marmaris'te geçen yıl yanan orman alanının madenlere tahsis edildiği şeklindeki bir soruya ise "18'inci madde 'yanan alanlar hiçbir şekilde tahsis edilemez' diyor. Bürokrat arkadaşlarımız bunu atlamışlar. İptal talimatını verdim" dedi.