kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP lideri Baykal, Trabzon'da düzenlenen mitingde çoşkulu bir kalabalığa seslendi.

'Haram mal istemem'

Şenol ATEŞ TRABZON / ERZURUM
Seçim gezilerini sürdüren CHP lideri Baykal, Erzurum mitinginde "Kimsenin malında, mülkünde gözüm yok, hele haram malda hiç gözüm yok" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Haram mal istemem'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal'a acıdım cami avlusunda mendil açalım" demesine çok sert sözlerle karşılık verdi. Baykal, "Kendisi oğlunun düğününde, sünnetinde mendil açıp takı topladı. Bunları mal varlığında gösterdi. Allah bize haram mal nasip etmesin" dedi. Baykal, dün Trabzon, Erzurum ve Iğdır'da konuştu. Baykal, Erdoğan'a yüklendiği ve bugüne kadar yaptığı en sert eleştirileri dile getirdiği konuşmasında şu mesajları verdi:

GERDANLIĞI DA SATACAK MI?
'Saatim 15 bin dolar. Baykal'a 10 bin dolara vereyim' diyor. 15 bin dolar da helal olsun. Bana 10 bin dolarlık saati satacak da, Hanımefendiye Moskova'da hediye edilen 30 bin dolarlık gerdanlığa ne istiyor? Ona ne isteyecek? Oğlunun gemisine ne istiyor, onu da satacak mı.

HARAM MAL ALLAH NASİP ETMESİN:
Bana saatini teklif eden Başbakana ben soruyorum. Arsayı, gemiyi ve gerdanlığı da satacak mı? Tabii bu işin şakası. Benim kimsenin malında mülkünde gözüm yok. Hele icradan mal almaya, haram mal almaya hiç niyetim yok. Allah nasip etmesin.

MENDİL AÇMAYA ALIŞTI:
Ben eşim ve çocuklarımla sürdürdüğüm hayat tarzını anlattım. 'Bizim görgüsüzlük, gösteriş hevesimiz yoktur. Normal bir Anadolu ailesi gibi yaşıyoruz' dedim. Başbakan da izlemiş ve üzülmüş. 'Ona cami avclusunda yardım toplayalım' diyor. Kendisi mendil açmaya alıştı biliyorsunuz.

MEVLANA TARZINDA YAŞIYORUZ:
Oğullarının düğününde, sünnetinde açılan mendille bir şeyler, takılar topladı. Daha sonra da malvarlığını açıklamak için onlara başvurmuştu. Bizim öyle bir alışkanlığımız yok. Biz dostlarımızla kendi anlayışımıza göre yaşıyoruz. Biz böyle yaşamaktan da zevk alıyoruz. Biz göründüğümüz gibi olduk, olduğumuz gibi göründük. Baykal'a Trabzon mitinginde Trabzonlu ünlü futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in giydiği 61 numaralı ve üzerinde "Deniz Baykal" yazan Trabzonspor forması hediye edildi.