kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Buraya Reina'dan çok harcadık

Mekanın İşletme Müdürü Ali Ünal da Suada'nın Bodrum ve diğer yazlık mekanlarla değil, St. Tropez'yle yarıştığını söylüyor. İşte anlattıkları:

* Suada, Reina'dan bağımsız mı? Burası Suada markası olarak Galatasaray Adası adı altında birçok bölümden oluşan, dünyanın organizasyon merkezi olacak. Bugünden sonra değerlendireceğiz ve herkese rağmen burası dünya markası olacak. Burayı Bodrum'la değil, St. Tropez'yle kıyaslıyorum.

TRENDLERE UYUYORUZ

* Burayı nasıl bir durumda devraldınız? Biz öncelikle mutfakların haline inanamadık. Çünkü elle tutulur bir tane mutfak yoktu, odalar feci durumdaydı. Buranın durumunu anlatmak için sözcük bulamıyorum. Galatasaray gibi Türkiye'nin en önemli kulüplerinden bir tanesine yakışır bir durumda değildi. Avrupa'daki beach'lere baktık, oradaki mutfakları inceledik ve standartlarını hedef aldık. Burası İstanbul'un bir değeri. Nasıl ki bir Kızkulesi ya da Ayasofya'mız var ise burası da başlı başına bir değer. Çünkü benzeri yok!

* Peki daha önceki başarısızlığın sebebi neydi? Amaç hizmet verip para kazanmak değil mi? Öncelikle insanımız dünyaya açıldı. Biz dünyada ne içildiğini, nasıl eğlenildiğini biliyoruz. İyi aşçı bulundurmak zorundasınız, iyi bir ekibiniz olmalı! Müşterinizi mutfağınıza sokabilmelisiniz. Bizim en önem verdiğimiz birinci şey mutfaklarımız, ikincisi ise lavabolar. Bu ikisinin çok temiz ve hijyenik olması gerek. Yatırımınızı yaptıktan sonra hedef kitlenizi doğru belirleyip, işinizin başında bizzat duruyorsanız, başarılı olmamanız için neden yok!

* Son yıllarda İstanbul kongre ve tanıtımların merkezi haline geldi. Bu konuda Suada'da çalışmalar yapacak mısınız? Elbette, çünkü İstanbul son yıllarda fuarlar olsun, lansmanlar olsun birinci bölge haline geldi. Korkunç bir yabancı akını var. Kaliteli işletmeler olmadığı için bu insanlar otellerinde kalıyorlar, çıkmıyorlar. Biz öncelikle Reina olarak bunu başardık. Bundan böyle de Suada olarak bunu hedefliyoruz.