kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAĞDURU OYNAMIŞTI Jodie Foster tecavüze uğrayan bir kadının adalet sistemi karşısındaki çaresizliğini canlandırdığı 1988 yapımı "Sanık" ile Oscar kazanmıştı.

'Dekolte tecavüz suçunu azaltır' yorumu kızdırdı

DIŞ HABERLER
Avustralyalı bilim adamlarının hâkimlere tecavüzde kurbanın alkollü olması ve dekolte giyinmesi halinde az ceza verilmesini öneren raporu kadın derneklerini ayaklandırdı..
Avustralya'nın Melbourne Üniversitesi'nde "tecavüz olayları ve kurbanları" konulu bir araştırmanın sonuç raporunda verilen tavsiyeler sivil örgütleri ayağa kaldırdı. Rapora göre kurbanın olay anında alkollü olması, karşı cinsi tahrik edecek hareketlerde bulunması ve dekolte giyinmesi tecavüzcünün suçunu hafifletiyor. Tecavüz olaylarının farklı değer ve önemde olabileceğini belirten bilim adamlarının tavsiyesi, hâkimlerin tecavüzün yapılış şekli ve kurbanın o anki durum ve davranışlarını gözönüne alarak kararını vermesi. Hapis cezası ise tüm tecavüz davalarında hafifletilmiş dahi olsa "verilmesi şart" olarak görülüyor.

'HER TECAVÜZ EŞİTTİR'
Avustralya adli sisteminde yapılacak reformlar için tavsiye olarak hazırlanan bu rapor tecavüz kurbanlarına destek veren sivil toplum kuruluşları ve kadın hakları derneklerini ayağa kaldırdı. Victorian Cinsel Taciz Karşıtları Merkezi sözcüsü Judy Flanagan "Bu rapor utanç verici. Her tecavüz kurbanı eşit olarak değerlendirilmelidir. Bu hem kadına karşı yapılmış bir ayrımcılıktır hem de son derece çağdışıdır" dedi.
Haberin fotoğrafları